A fehérváriak az első két negyedben lerendezték a nyitott kérdéseket

2019.09.03. 21:24

Tizenhét ponttal nyert az Alba

Az Alföldön vívta negyedik előkészületi meccsét a Fehérvár, a látogatók magabiztos, 90-73-as győzelmet arattak.

Horog László

A center, Molnár Márton (fehérben), a nyáron kecskemétről igazolt Székesfehérvárra

Az albások első három edzőmeccse zárt kapuk előtt zajlott, előbb idegenben verték az Oroszlány, majd hazai pályán a Szeged és a Komárno együttesét. Kedden este Kecskeméten léptek pályára Forray Gábor tanítványai ellen, a vendégek megérdemelt győzelmet arattak. Az első és a második negyedet egyaránt 9, az utolsót pedig 8 ponttal nyerték, a hazaiak mindössze a harmadik tíz perc során kerekedtek a vendégek fölé. A sikert Jesus Ramirez tanítványai a magabiztos játék mellett a tripláknak is köszönhették, 41 százalékkal tüzeltek kintről a Messzi István Sportcsarnokban. Ebben leginkább az amerikai nehéztüzér, Daishon Smith járt élen, öt hármast is a hazaiak gyűrűjébe süllyesztett. De nem csak ő volt magabiztos, a fehérváriak imponáló játékkal nyertek.

A center, Molnár Márton (fehérben), a nyáron kecskemétről igazolt Székesfehérvárra

KTE-Duna Aszfalt–Alba Fehérvár 73-90 (19-26, 14-23, 25-18, 15-23)

KTE: Williams 11, Wittmann 8/6, Djerasimovic 12/6, Dzeletovic 8, Karahodzic 11. Csere: Vukcevic 9/6, Révész 9, Molnár -, Lewis -, Kucsera 5. Vezetőedző: Forray Gábor

Alba Fehérvár: Smith 24/15, Ljubicic 7/3, Guyton 14/9, McDuffie 18/6, Molnár M. 10. Csere: Csorvási 6, Awogbemi 5, Keller I. 6/6, Takács Martin -, Takács Milán -. Vezetőedző: Jesus Ramirez

Pénteken, 18 órakor a KTE érkezik a koronázóvárosba, vasárnap 18 órakor pedig a DEAC látogat az Alba Regia Sportcsarnokba. Az előkészületi mérkőzések megtekintése ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában