Fürgének és ügyesnek lenni

2020.03.02. 10:00

A játékos sportverseny országos döntőjének ad otthont a Köfém Sportcsarnok

A já­tékos sportverseny Diák­olimpia országos döntőjének ad otthont a Köfém Sportcsarnok március 7-én, szombaton.

Káldor András

Fürgének és ügyesnek lenni

Fotó: MDSZ.hu

Az országos döntő szervezője a Magyar Diáksport Szövetség, míg a megmérettetés rendezője a Fejér Megyei Diáksport Egyesület. Az országos döntőbe jutást megyei döntőkön, valamint az országos elődöntőn lehetett az iskolák csapatainak elérni.

Nyolc csapat jutott a fináléba: Fejér megyét a Tóvárosi Általános Iskola képviseli, Pest megyét Törökbálint, Heves megyét Eger, míg Vas megyéből Szombathely két iskolának az együttesét delegálja a versenyre. Zala megyéből Nagykanizsa, Borsod megyéből Miskolc, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből pedig Jászberény indít csapatot.

Fürgének és ügyesnek lenni
Fotó: MDSZ.hu

Összesen 18 versenyzőből áll egy csapat, a versenyen egyszerre mindig 12 tanuló indulhat, akik közül 6 leány, 6 fiú, két-két 2. osztályos, két-két 3. és két-két 4. osztályos. Tíz feladatból álló váltóversenyt sorsolnak ki a szervezők, és ezeket kell teljesíteni a résztvevőknek. Szekrényugrás, futás, kislabda dobás és várfoglaló játék is szerepel a várható programban többek között. A verseny előtt az induló együttesek a „felnőtt” olimpiákhoz hasonlóan olimpiai esküt fognak tenni – emelve ezzel is az esemény rangját. A Köfém Sportcsarnokban délelőtt 10 órakor kezdődnek majd a küzdelmek.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában