A hét elején fény derül a kerettagokra

2020.07.05. 19:35

Orkások a budapesti utánpótlás válogatón

A Magyar Szinkronúszó Szövetség válogatót rendezett az utánpótlás- és juniorkorosztály számára július 1. és 3. között a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Természetesen Székesfehérvár tehetséges hölgyei is ott voltak, ahol bepillantást nyerhettek a válogatottak edzésmunkájába.

Kecskés Zoltán

Korosztályos válogató a Margitszigeten

Fotó: egyesület

A válogatót egy speciális időszak után tartották meg, hiszen a hazai egyesületek csupán egy hónappal ezelőtt tudták csupán újra vizes edzésmunkát végezni. Az orkás lányok a fehérvári strand szabadtéri úszómedencéjében készültek, s már alig várták, hogy a szárazföldi edzések után a vízbe csobbanjanak. Tehát a motivációval nem volt gond a felkészülés során, valamennyien széles mosollyal az arcukon végezték a kűröket.

Az Orka SE-t a hétvégén Grozeva Szonja, Süveg Anna és Mészáros Emese az utánpótlás-korosztály válogatóján képviselték, míg Mészáros Eszter, Szabó Virág és Szakáll Panna már a junior válogatottságot célozták meg. A kiértékelések a hét elején várhatóak – kezdte élménybeszámolóját Molnár Andrea, az egyesület edzője, aki már 18 éve oktatja a szinkronúszást a királyok városában, így már sok mindent látott, tapasztalt.

– Először is gratulálok a versenyzőinknek, akik három napra beköltöztek a Hajós Alf­réd Sportuszodába. A lányok 14 egyesület közel 80 sportolójával együtt vettek részt ezen a különleges hétvégén. Nagy köszönet illeti Trunger Viktóriát, aki oroszlánrészt vállalt a lányok felkészítésében. Kemény, de nagyon hasznos napokon vagyunk túl – folytatta.

Korosztályos válogató a Margitszigeten
Fotó: egyesület

Kiemelte, a felméréseken az általános és speciális képességek mérésén volt a hangsúly, kiegészülve a balettfeladatokkal. A vízben az elmúlt időszakra való tekintettel állóképességi, erő-állóképességi feladatok nem voltak, inkább itt is a már elsajátított speciális technikai képzettségi szintet és a fejleszthetőséget figyelték.

– Balett, tánc, műugrás színesítette a programot az erőnléti szárazföldi és a technikai vízi edzéseken kívül. Külön öröm, hogy a lányok a szövetségi edzők vezetésével bepillantást nyertek a válogatottak munkájába, miközben egy szakmai bizottság – szövetségi kapitány, szövetségi edzők, szakmai bizottság elnöke, a versenybírói bizottság elnöke, erőnléti tréner, balett- és műugróedző – árgus szemekkel figyelte a résztvevők minden mozdulatát, a feladatok elvégzését – tette hozzá Andrea, aki nagyon bizakodó a kerethirdetéssel kapcsolatban.

Hamarosan kiderül kik kerülhetnek be, azaz megtörténik a korosztályos válogatottak kihirdetése. Bízunk benne, hogy valamennyi orkás Szakáll Panna, jelenlegi utánpótlás-válogatott nyomdokaiba léphet. A lányok bizakodva várják az eredményt. Az biztos, hogy rengeteg élményt, tapasztalatot, motivációt szereztek a válogató alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában