Szeptemberben elrajtolnak

2020.07.20. 21:15

Szőke Álmos, a hazai hokiliga első embere várja a szezonkezdést

Szeptemberben elindul a hazai bázisú pontvadászat, az Ers­te Liga, amelyben a Fehérvári Titánok és a Dunaújváros jégkorongcsapatai is érdekeltek.

Horog László

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke szerint a 10 csapatos bajnokság izgalmas meccseket tartogat

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Egyelőre nem lehet tudni, merre fordul a vírusjárvány, de amennyiben a határokat át lehet lépni, úgy szeptember 16-án megkezdődnek a küzdelmek az Erste Ligában, tíz csapattal. A sorsolásra augusztus 26-án kerül sor, a nevezések augusztus 1-jén zárulnak. Az nem volt kérdés, hogy a három erdélyi csapat, a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyószentmiklós ismét indul, valamint eldőlt, hogy a MAC a tavalyi szezonnal ellentétben ősztől nem a szlovák extraligában, hanem nálunk folytatja, a KMH-val egyesülve indítanak csapatot – mondja Szőke Álmos, aki öt éve ligaelnök.

A sportvezető közli, több forgatókönyvvel rendelkeznek. Amennyiben a pandémia olyan fordulatot vesz itthon vagy a környező országokban, hogy lezárják a határokat, úgy tömbösítik a hazai bajnokikat. A hét magyar érintett itthon szerepel, miként az erdélyiek is egymással találkoznak, aztán ha nem okoz gondot a határátlépés, az együttesek megkezdhetik a nagyobb túrákat. A korábbi években is úgy alakították ki a menetrendet, hogy a magyar gárdák erdélyi túra esetén két bajnokit vívjanak három nap alatt, ugyanez igaz volt, amikor az onnan érkezők vívtak magyarországi derbiket.

– Úgy készülünk, hogy nem borul a menetrend, mindenki az adott játéknapon vívja meccsét az eredetileg kisorsolt ellenfelével. Ez nem pusztán kincstári optimizmus a részemről, hiszem, hogy így is történik majd, a bajnokság gond nélkül végigmegy, szemben a legutóbbi idénnyel.

Arról nem akar fejtegetésbe bonyolódni, melyik gárda milyen játékerőt képvisel majd, mivel még nem látni, a klubok milyen erősségű keretet hoznak össze.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke szerint a 10 csapatos bajnokság izgalmas meccseket tartogat
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Azt azonban biztosra veszi, hogy a színvonal jobb lesz a korábbinál, még akkor is, ha a járvány gazdasági hatásai nem körvonalazódnak.

– Azt hiszem, a Fradi, az Újpest, a KMH–MAC, a Vasas, a Debrecen, a Fehérvári Titánok és a megyei rivális, a Dunaújvárosi Acélbikák is jó csapattal áll rajthoz, valamint a három erdélyi gárdánál is komoly szakmai munka zajlik. A kilátogató drukkerek nívós összecsapásokat láthatnak majd mindenütt.

Remélem, nem lesznek megszorítások a nézők tekintetében, minden érdeklődő helyet foglalhat a nézőtéren, a zárt kapus meccseket nem tudom elképzelni.

Szőke Álmoshoz is eljutott a hír, hogy a Titánok hazai meccseit az új idényben Győrben rendezik meg. A felnőttcsapattal nem rendelkező kisalföldiek a rendkívül modern, nemrég átadott arénában jó házigazdái lesznek a kis Volán összecsapásainak. A liga első embere drukkol az osztrák bázisú, immár ICE névre hallgató bajnokságban induló nagy csapatnak, a Hydro Fehérvár AV19-nek is.

– A magyar hokinak jót tesz, ha a fehérváriak ott szerepelnek. Ennek a hatásai megmutatkoztak a 2008-as szapporói, majd a krakkói feljutással. Az osztrákoknál üzleti alapon működik a jégkorong, az ottani szervezettségről nagyon sokat tanultak a fehérvári vezetők, amit átültettek a hazai viszonyokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában