Forma–1

2020.08.02. 22:48

Defektes gumival csorgott át a célvonalon a címvédő brit

Hetedszer nyerte meg a Brit Nagydíjat a Forma–1 hatszoros világbajnok pilótája, Lewis Hamilton.

Ferencz Balázs, MW

Mercedes British driver Lewis Hamilton attends a press conference at the Albert Park circuit ahead of the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 12, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: William WEST

Hatalmas izgalmakkal teli hajrában nyerte meg a pole pozícióból induló Lewis Hamilton a Brit Nagydíjat. Az utolsó kör minden előzetes várakozást felülmúlóan izgalmasra sikerült, miután előbb Carlos Sainz kapott defektet a negyedik helyen, majd a köre közepén a biztosan vezető Hamilton bal első gumija is megadta magát.

A hatszoros világbajnok brit autóversenyzőnek ekkor még 33 másodperc volt az előnye a Red Bull-os Max Verstappennel szemben, s ebből végül 5,8 másodpercet sikerült megőriznie a leintéskor a holland előtt, akit Charles Leclerc (Ferrari) követett a harmadik helyen. Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas két körrel hamarabb járt hasonlóan, és pont nélkül zárta a silverstone-i versenyt. A jövő heti, ugyancsak angliai folytatás előtt Hamilton 88 ponttal vezeti a világbajnokság pontversenyét, az 58 pontos Valtteri Bottas és az 52 egységet gyűjtő Max Verstappen előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában