Koronavírus Fejérben

2020.09.29. 15:00

A vírussal is viaskodnak a vívók

A legjobb nyolc között végeztek az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözői a 2020–21-es idény első válogatóversenyén. Kiss Emma és Kollár Kincső is visszatérőként villogtak a páston.

Ferencz Balázs

Kollár Kincső (balra) a juniorok között végzett a hatodik helyen a párbajtőrözők Magyar Kupa- sorozatának első felvonásán. A budapesti viadal korosztályos válogató is volt egyben. Az Alba Regia Vívó Akadémia másik üdvöskéje, Kiss Emma a kadet korosztályban az ötödik helyen zárt. A Magyar Kupa versenysorozatának második fordulójában talán már a koronavírus miatt karanténba kényszerült vívók, Kovács Gergely és Salamon Réka is pástra léphetnek.

Fotó: ARVA

A koronavírus-mizéria alaposan hátráltatta az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözőit. Többen is pozitív mintát produkáltak a korosztályos válogatott keretedzését követően. Ráadásul ketten tünetekkel is bajlódtak. Az egyébként kiváló formában vívó Kovács Gergely és Salamon Réka ugyan nem tapasztalták a betegség jeleit, mégsem indulhattak el a kadétok, illetve a juniorok Magyar Kupa-fordulóján, ami az idei első válogatóverseny volt.

– Félig-meddig a második csapattal léptünk pástra, de így is nagyon szépen szerepeltünk. Az Érdről visszatérő, s újra a fehérvári ARVA-s színekben versenyző Kiss Emma jól vívott a kadétok között – mesélte Kovács László, az ARVA edzője.

Kiss Emma 92 riválisa mellett fogott párbajtőrt, s a kadet korosztályban egészen az ötödik helyig asszózott. A viadalt egyébként a felnőttválogatottban is helyet kapó Muhari Eszter nyerte.

Kollár Kincső (balra) a juniorok között végzett a hatodik helyen a párbajtőrözők Magyar Kupa- sorozatának első felvonásán. A budapesti viadal korosztályos válogató is volt egyben. Az Alba Regia Vívó Akadémia másik üdvöskéje, Kiss Emma a kadet korosztályban az ötödik helyen zárt.
Fotó: ARVA

Egy nappal később a juniorok mezőnyében is ott volt Kiss Emma. A 89 indulót megmérető versenyen végül a 11. helyen zárt. Klubtársa, a kisebb bizonytalanság után újra harcba lendülő Kollár Kincső azonban az előkelő hatodik pozícióban fejezte be a válogatót.

– Sajnos, egy téves bírói ítélet akasztotta meg Kincsőt, 13-13-nál. Ha ott övé a pont, minden bizonnyal győztesen hagyja el a pástot, s a harmadik helyen végez. De ennek a hatodik helynek is nagyon örülünk, s Kincső is meg volt elégedve a teljesítményével – fogalmazott a tréner.

Másfél hét múlva folytatódik a Magyar Kupa-sorozat, azon a versenyen már talán a negatív tesztekkel előrukkoló Kovács Gergely és Salamon Réka is fegyvert markol. Ha minden igaz, a hét válogatóversenyből csak négy eredményét veszik figyelembe a válogatott keret kihirdetésénél, éppen azért, hogy a koronavírus miatt távol maradók is versenyeben maradhassanak.

Kollár Kincső (balra) lendületesen vívott, 6. lett
Fotó: ARVA

Miután az ARVA edzője, Kovács László is karanténba került, a Volán Fehérvár öttusaszakosztályának trénerei, Demeter József és Korponai István segítették az Alba Regiá-s párbajtőrözők felkészülését.

Kadet, végeredmény: 1. Demeter Diána (BVSC), 2. Wimmer Dorina (MTK), 3. Marschall Réka (MTK) és Miskó Dorina (MTK), 5. Kiss Emma (ARVA).

Junior, végeredmény: 1. Muhari Eszter (Honvéd), …6. Kollár Kincső (ARVA).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában