búvárúszás

2020.11.17. 21:13

A víz alatt lubickolnak

Több mint 170-en ugrottak vízbe a gyermek, ifjúsági, felnőtt uszonyos- és búvárúszó országos bajnokság aktuális futamain a Duna partján.

Ferencz Balázs, Dunaújvárosi Hírlap

170 uszonyos fiatal hasította a vizet Dunaújvárosban

Fotó: DH

No nem a már igencsak hűvös Dunába merültek az ifjú búvárúszók, a viadal házigazdája a Búvársuli SE volt. Nem csupán a szervezésben, de az éremgyűjtésben is szorgoskodott a dunaújvárosi egyesület.

170 uszonyos fiatal hasította a vizet Dunaújvárosban
Fotó: DH

– Kunszt Balázs országos bajnoki címet szerzett, egyben ő lett a gyerek I-es kategória legeredményesebb versenyzője – tudatta büszkén a Búvársuli SE vezetője, Gurisatti Róbert. – A cápa korosztályú Aszlajov Alex egy ezüstöt és két bronzérmet szerzett az egy évvel idősebbek kategóriájában. Tamás Dávid két ezüst­éremmel lett gazdagabb az ifjúsági kategóriában. Az összes váltónk, gyerek-lány, gyerek-fiú, ifi fiú és lány szerzett érmet úgy, hogy több serdülő úszott közöttük. Papp Norina gyerek-lány kategóriában második és harmadik helyen végzett. Német Nóra serdülőként a váltóban volt értékes tag. Kunszt Balázs mérlege egy arany, négy ezüst az ifjúsági korosztályban, Németh Nóra, Szabó Flóra, Kövesdi Csenge serdülők, Aszlajov Dorottya ifi szerepelt a lány váltóban. A fiúknál Tamás Dávid, Hetyei Imre, Csepecz Zsolt, ifj. Gurisatti Róbert serdülő volt a névsor. Külön meglepetés volt a saját csapatom teljesítménye, mivel szinte minden úszóm a várakozásomon felül teljesített. Ez a teljesítmény csak egy tudatos csapatépítő munkával jöhetett létre, amelynek során igazi közösséggé érett a Búvársuli SE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában