Éles csata várható

2020.12.11. 22:22

Érkezik a Paks, kemény megmérettetés előtt az Alba

A férfi kosárlabda NB I. 13. fordulójában az Alba Fehérvár az idény első rangadóját játssza szombaton 17.15-kor az Atomerőmű SE ellen.

Káldor András

Vojvoda is készül Fotó: Fehér Gábor / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

Igazi presztízsmérkőzés következik, némi pikáns felütéssel. Az Alba és az ASE hosszú évek óta ádáz csatákat vív, ráadásul a két csapat játékoskeretében bőven van átfedés. Az Albából Vojvoda Dávid pattogtatott a látogatóknál 2011 és 2013 között, míg a Paksban Winston Shepard, Kovács Ákos, Lóránt Péter öltötte korábban magára a kék-fehér mezt. Rajtuk kívül a paksiak vezetőedzője, Dzunics Braniszlav hosszú éveket töltött az Albánál, 2010 és 2013, és 2015 és 2018 között irányításával számos sikert, többek között két bajnoki aranyat ért el. Az Atom már lényegesen több mérkőzésen van túl az idei szezonban, mint a fehérváriak, és tíz meccset lejátszva nyolc győzelemmel és két vereséggel vezeti a meglehetősen kusza tabellát. Legutóbb szerdán a Zalarekámia ZTE KK együttesét múlták felül 93-66-ra, más kérdés, hogy mindkét vereségüket idegenben szenvedték el, az Alba által az előző hétvégén legyőzött DEAC, és a Körmend otthonában.

Vojvoda is készül
Fotó: Fehér Gábor / FMH

Forray Gábor a Fehérvár vezetőedzője a múlt heti hárommeccses menetelés után valamelyest regenerálni tudta csapatát, a múlt vasárnap kaptak egy kis pihenőt is, hogy aztán teljes intenzitással rá tudjanak hangolódni a találkozóra.

– Nagyon éles csatára számítok, hiszen a Paks az egyik legjobb formában lévő csapat a mezőnyben, és a hiányzókat is tudják pótolni, annyira mély a keretük. Mi azért ezt nem mondhatjuk el magunkról, továbbra is három meghatározó játékosunk Frank Turner, Csorvási Milán és Luka Markovics hiányoznak. Kutya kemény mérkőzés lesz, mivel van négy felnőttkorú játékosom, az összes többi húsz év alatti, akik eddig nagyon szépen helytálltak, és a Paks ellen is így lesz. Tisztességesen felkészültünk, mindent elkövetünk a győzelemért. A fiatalságban ugyan benne van a hibázás lehetősége, de teljes mellszélességgel mellettük állok, mert a klub hosszú távú célja az, hogy felépítsünk egy olyan magyar magot, akik, ha lehet, fehérvári kötődésűek. A rutint márpedig csak úgy lehet megszerezni, ha minél többet játszanak éles szituációban – hangsúlyozta a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában