öttusa

2021.04.21. 16:06

Alekszejev indul a vk-döntőn

A Nemzetközi Öttusa-szövetség kihirdette, hogy kik vehetnek részt a székesfehérvári világkupa-döntőn.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara ráérzett, hogy szúrja meg ellenfeleit

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Összesen 72 versenyző, 36 női és 36 férfi öttusázó viaskodhat a május 13-16. között zajló világkupa-döntőn. A rangsort a 2020-as, koronavírus-járvány előtt elért eredmények, s az idei vk-sorozaton gyűjtött pontok alapján állították össze. A regnáló világbajnokok, a fehérorosz Volha Szilkina és a francia Valentin Belaoud automatikus résztvevői a viadalnak, melyen összesen hat magyar versenyezhet.

A férfiaknál Marosi Ádám (harmadikként kvalifikált a döntőre), Kasza Róbert (7.) és Kardos Bence (12.) indul. A hölgyeknél a legutóbb Szófiában győztes Gulyás Michelle (4.) és Guzi Blanka (22.) mellett az Alba Öttusa SE kiválósága, Alekszejev Tamara (13.) is küzdhet az olimpiai kvótaszerzés szempontjából is fontos pontokért. A székesfehérvári megmérettetés férfi és női győztese 80-80 pontot szerez, ami jóval jövedelmezőbb, mint a korábbi versenyek aranyérmei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában