kézilabda

2021.05.10. 17:20

Kínkeserves Alba-siker

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 20. fordulójában a vasárnap este a sereghajtó ellen a kötelezőt csak nagy nehézségek árán behúzó Alba-Máv továbbra is tapad az élmezőnyre.

Krebsz András

Abonyi KC–Alba-Máv-Előre SC 28-30 (15-17).

Abony, zárt kapuk mögött, vezette: Móczár, Rácz.

Alba-Máv Czérna – Králl 3, Szám 3, Kanyó Bence, Szalczinger, Bárdos 7, Kanyó Á. 5 (2). Csere: Hátas, Salamon P. (kapusok), Kanyó Balázs 3, Rohonyi 1, Forgács, ifj. Grőber M. 2, Harsányi, Salamon D., Giday 6. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 7. perc: 1-5, 13. p.: 5-7, 21. p.: 8-13, 26. p.: 12-17, 36. p.: 18-18, 44. p.: 19-24, 51. p.: 23-28, 57. p.: 28-28.

Az elmúlt négy fellépésén hét pontot gyűjtő fehérváriakat a Déli-csoport utolsó helyén szerénykedő biztos kieső Abony ellen a visszavágás vágya is fűtötte, hiszen a hazaiak idénybeli eddigi egyetlen pontjukat éppen Székesfehérváron szerezték.

A fogadkozások ellenére nem hogy a fölényes győzelem, de még a két bajnoki pont bezsebelése is veszélybe került, amikor is Madár Imre bő három perccel a vége előtt 27-28-as állásnál cseppet sem boldog hangulatban az utolsó időkérést jelző zöld kártyájával a kezében a zsűriasztalhoz sietett. A székesfehérvári alakulatot Grőber Mátyással együtt irányító edző négy minutummal előtte ugyanezt a mozdulatsort már bemutatta, igaz, csapata akkor még 28-25-re vezetett.

A utolsó erőtartalékait is mozgosító abonyiak ráadásul még ki is egyenlítette, ám ekkor Giday és Kanyó Ádám a vendégek javára billentette a mérleg nyelvét, alaposan megszenvedett a sikerért az Alba.

– A küzdelemért és a győzelemért megdicsérem a csapatot, egyébként mindenki nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Ziccerek tömkelegét hagytuk ki, az ellenfelünk pedig rendkívül lelkesen kézilabdázott – mondta Madár Imre, az Alba-Máv tiszteletbeli elnöke az összecsapás után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában