Frissen Fejérből

2021.06.06. 23:25

Az FVSE-nek számos nehézség után sikerült bennmaradni

A Fehérvári Vízilabda SE elnöke és egyben a felnőttcsapat vezetőedzője, Gyöngyösi János bár előzetesen előrébb várta a klub első számú együttesét az OB I/B-ben, de végül a biztos bennmaradással sem elégedetlen.

Beke Zsombor

Gyöngyösi János (kékben) a következő szezonban előrébb látná csapatát Fotó: FMH Archív

Fotó: Nagy Norbert

A vízilabda OB I/B bajnokság utolsó fordulójában már úgy ugorhatott medencébe az FVSE az Eszterházy SC ellen, hogy biztosan bennmaradt a másod­osztályban. Bár a találkozót nem kezdte jól a fehérvári alakulat, a végén döntetlenre mentették a mérkőzést.

– Az eredmények úgy alakultak, hogy biztos bennmaradóként várhattuk a találkozót. Az első negyedet leszámítva az idény egyik legjobb játékát nyújtottuk, a hosszú utazás miatt az elején kicsit szét voltunk csúszva, illetve a kapusunk sem kapta el rögtön a fonalat – mondta a klub elnöke, Gyöngyösi János. – A 2. negyedtől azonban kapust cseréltünk, ezután pedig az összes játékrészt megnyertük. A győzelemre is esélyünk volt, döntetlennél kétszer is támadhattunk, de örülök a pontszerzésnek.

A Fehérvári Vízilabda SE a 12 csapatos bajnokságban a 10. helyen végzett.

– Elég hektikus idényen vagyunk túl. Előzetesen 6-7 ponttal többet vártam, a 6-8. hely környékét is elérhetőnek tartottam. Jól kezdtünk, az első két meccset idegenben megnyertük, majd a negyediket itthon. Ez egy jóval erősebb bajnokság volt, mint az előző, a létszámot 12-re csökkentették. Lehet, hogy előre aláírtam volna ezt a biztos bennmaradást, de a látottak alapján könnyedén végezhettünk volna akár előrébb is.

A koronavírus-járvány a fehérvári vízilabdásokat is megviselte, leginkább a bajnokság középső szakaszában szenvedték meg a pandémiás helyzetet.

Gyöngyösi János (kékben) a következő szezonban előrébb látná csapatát
Fotó: FMH Archív

– Szinte az egész csapaton végigment a vírus, volt, akinek hónapokat is ki kellett hagynia emiatt. A bajnokság középső szakaszában novembertől már­ciusig nem tudtunk teljes csapattal kiállni. Ilyen körülmények között örülnünk kell, hogy simán bennmaradtunk. Egy adminisztrációs hiba miatt az egyik mérkőzésünket meg kellett ismételni. Ebben az esetben először teljes csapattal tudtunk játszani, majd a megismételt mérkőzésen a Covid miatt két emberünk hiányzott, és ki is kaptunk. Ezután nehezen találtuk a ritmust, Budapesten az egyik fő riválisunk, az Oázis ellen is alulmaradtunk egy góllal, pedig őket általában sikerül megvernünk.

Bár sok nehézség hátráltatta a csapatot az idény során, de így is akadtak szép egyéni teljesítmények a fehérváriak keretében.

– A saját nevelésű kapusunkat, Ligeti Andrást elég csak említeni, akit többször is becseréltem a szezon során, és nagyon jól megállta a helyét. Az utolsó mérkőzésen a 2. negyedtől ő védett, és 54%-os hatékonysággal tette a dolgát. Az ő esetében ki kell hangsúlyozni, hogy még csak középiskolás, úgyhogy ilyen fiatalon ez a teljesítmény biztató a jövőre nézve. Almási Partik esetében az egyik szemünk sír, a másik nevet. Persze örülünk neki, hogy az elsőosztályú OSC-hez tudtuk kölcsönadni, így játszhatott kupa- és bajnoki döntőt is, sőt BL-mérkőzéseken is szerepet kapott. Másfelől ő egy értékes játékos, akit az eredményesség szempontjából nem is tudtunk pótolni, úgy számoltunk vele, hogy nálunk játssza végig a szezont.

Az FVSE-nek az OB II.-ben is van csapata, ez a gárda a középmezőnyhöz tartozott az egész szezonban. Az együttesben olyan fiatalok kaptak szerepet, akik elsősorban életkoruk miatt nem szerepelhetnek a B-s csapatban. A klub egyébként összesen 11 csapatot versenyeztet felnőtt és utánpótlás szinten, több mint 200 sportolóval. Az elnök tervei megvannak a következő évekre is.

– Ez a létszám megmarad jövőre is, és szeretnénk még tovább bővülni majd, egy eredményes, erős klubot alakítanánk ki. A létesítményt is igyekszünk a várossal és a városgondnoksággal együttműködve fejleszteni. Ami a felnőttcsapat szereplését illeti, jövőre a többcsapatos idényben szeretnénk kicsit előrelépni. A nyolcadik hely talán reális lehet, de ez nem lesz könnyű, hiszen nekünk nincsen külföldi játékosunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában