öttusa

2021.06.09. 19:55

Ötödik a férfi váltó Egyiptomban

Miután Erdős Rita és Simon Sarolta bronzérmet nyert a női váltóversenyben, a férfiak stafétája sem akart elmaradni eredményességben a kairói öttusa világbajnokságon.

Ferencz Balázs

Regős Gergely társával együtt remekelt a kombiban

Fotó: FI / Archív

Az egyiptomi világbajnokság első napján remekül viaskodtak a magyar lányok, Erdős Rita és Simon Sarolta stafétája a fehéroroszok és az oroszok váltója mögött a harmadik helyen ért célba.

Regős Gergely társával együtt remekelt a kombiban
Fotó: FI / Archív

Szerdán a férfiak váltói csatáztak. 14 staféta vágott neki a számoknak, a magyarok kiegyenlített, 13/13-as mérleggel a hetedik helyen léptek le a vívópástról. A medencében a sereghajtók között tempózott a Szép Balázs, Regős Gergő alkotta duó, a 2x100 méteres úszást a 13. idővel zárták. A lovaspályán csupán egy verőhibát vétettek a magyar legények. 293 pontot lovagoltak, amivel a szám nyolcadik helyén zártak, az összesített rangsorban pedig a hetedik helyen álltak a laser-run előtt. 56 másodperccel később rajtolhattak, mint a Kuznyetszov – Lifanov orosz kettős. Szoros volt az élboly, hiszen a kínaiak kettő, a koreaiak 26, a mexikóiak 29, a fehéroroszok 32 másodperces hátránnyal indultak. Kuznyetszov és Lifanov megtartották előnyüket, a dél-koreaiak azonban megelőzték végül a kínai váltót. Szép Balázs és Regős Gergely remekül kobiztak, a számot másodikként teljesítették, s jó szereplésükkel felléptek az ötödik helyre.

Az öttusa világbajnokság csütörtökön a női selejtezővel folytatódik, Alekszejev Tamara mellett Gulyás Michelle, Réti Kamilla és Guzi Blanka küzdenek a döntőbe jutásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában