JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ

2021.07.02. 18:02

A vízben és azon kívül is búvársulis sikerek

Nem csak az úszásban teljesítenek remekül a Búvársuli Egyesület sportolói, de a tanulásban is jeleskednek, ahogyan azt a klubtól kapott információból megtudtuk.

Horváth László

Németh Nóra, Rendes Linda Stella, valamint Csepecz Zsolt a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjjal. Mögöttük edzőjük, Gurisatti Róbert

Fotó: Búvársuli SE

Ugyanis idén három búvársulis gyerek is elnyerte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2020 címet az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Németh Nóra, Rendes Linda Stella és Csepecz Zsolt vehette át a kitüntető címet.

Tehát igaz a mondás, miszerint a sport az életben is segít helytállni, amire méltán lehetnek büszkék az edzők és a gyerekek is. És ha már a Búvársuliról szólnak híreink, akkor nem mehetünk el említés nélkül az utóbbi idők verseny­eredményei mellett sem.

Németh Nóra, Rendes Linda Stella, valamint Csepecz Zsolt a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjjal. Mögöttük edzőjük, Gurisatti Róbert
Fotó: Búvársuli SE

Három ország nyolc csapatának hatvan versenyzőjével rendezték a CMAS tájékozódási búvárúszó nyílt Európa Kupa III. fordulóját és a Csepel Kupát Gyékényesen. A gyerek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt kategóriában megrendezett versenyszámok 5-6 méter körüli látótávolság mellett rajtoltak el a bányatóban kijelölt pályákon. Gyerekkorcsoportban Aszlajov Alexander aranyérmes lett. Serdülő korcsoportban Gurisatti Róbert, Németh Nóra arany-, Papp Norina, Aszlajov Attila ezüstérmet szerzett. Juniorkorcsoportban Hetyei Imre bronz-, Rendes Linda egy arany- és egy ezüstéremmel zárt. Csoportos versenyszámokban a Csepecz Zsolt, Kövesdi Csenge, Rendes Linda hármas ezüstérmet, a Hetyei Imre, Tamás Dávid, Monos Péter trió egy aranyat, a Tamás Dávid, Hetyei Imre, Berekméri István, Monos Péter négyes szintén első helyet ért el.

Szigetváron volt szombaton a 2021-es tavaszi víz alatti hoki magyar utánpótlás-bajnokság, ahol a Búvársuli SE két csapata vett részt. Reggeltől délutánig zajlottak a meccsek, végül a Tamás Dávid, Gurisatti Róbert, Aszlajov Attila csapat ezüstérmes, a Rendes Linda, Csepecz Zsolt, Hetyei Imre hármas 6. lett. Ez az igen impozáns eredménylista minden bizonnyal az év hátralévő részében jelentősen gyarapodik még.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában