Kovács Zsófia

2021.09.27. 19:33

Aranyérem hazai környezetben

Hétvégén rendezték meg a tornászok mezőnyének a Hungarian Opent. A dunaújvárosi Kovács Zsófia felemás korláton aranyérmet nyert.

Beke Zsombor

Tokió 20210729 Olimpia Torna 2021 döntõ Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Kovács Zsófia

Fotó: Tumbász Hédi / MW

A Fejér megyei tornász a tokiói olimpián bejutott az egyéni összetett döntőjében, ahol 14. lett. Akkor Kovács legerősebb szerén, a felemás korláton nem sokkal maradt le a fináléról. Az azóta eltelt időben a pihenés után már az októberi világbajnokság lebeg a tornász, és edzője, Trenka János szeme előtt. A felkészülés fontos állomása volt a szombathelyi Hungarian Open.

Fotó: Tumbász Hédi / MW

– Az olimpia után másfél hetes szünetet tartottunk – mondta lapunknak Kovács Zsófia trénere. – Nagyon kellett már, hiszen Tokió előtt keményen készültünk. A pihenés után újra elkezdtük a munkát, de még mindig érezhető volt, hogy Zsófi fejben még fáradtabb. Tudtuk, hogy nem lesz sok idő a szombathelyi verseny előtt, de szerettük volna bevállalni ezt a világkupát, hiszen egy jó felkészülési állomása volt a világbajnokságnak. Sajnos csak felemás korláton indultunk, mivel Zsófinak megsérült a nagy lábujja, így a többi szeren csak minimális terhelés mellett készülhetünk. A „gyakorlás” olyan jól ment a szombathelyi megmérettetésen, hogy Kovács Zsófia aranyéremmel zárt felemás korláton.

– A verseny jól sikerült. Mivel a nemzetközi mezőny nagy része a világbajnokságra készül, így nem volt itt mindenki, de ez semmit nem von le az aranyérem értékéből. A fő szempont a sikerélmény szerzése volt, hogy egy jól kivitelezett gyakorlatot csináljunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában