Frissen Fejérből

2021.09.07. 15:00

Rekorddöntögető hétvégén vannak túl a Fejér megyei erősemberek

Múlt hétvégén Tamásiban került sor a CESA® Erőnapokra, mely során két verseny és rekordbeállítások is várták az érdeklődőket.

Elekes Gergő

Kovács-Györkös Melánia sikert sikerre halmoz

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Pénteken a CESA® Liga 3. állomásán állt rajthoz 15 sportember, akik öt versenyszámban, az óriási egykezes nyomássorban, az öt különböző súllyal történő magasba dobásban, 240 kg-os keretcipelésben, súlypiramisban, 130 kg-os kőgolyó állványon való átdobásában mérték össze tudásukat. Itt Fejér megyei diadal született, hiszen a sportág nagyöregje, a dunaújvárosi Hrozik Gábor végzett az élen. Őt két felvidéki erősember, Horváth Tamás követte a második, míg Pintér Péter a harmadik helyen.

Hrozik Gábor visszatért, és nem talált legyőzőre
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Szombaton délelőtt aztán négy rendkívül erős hölgy lépett a porondra a CESA® Strongwomen Liga 1. állomásának keretében. Itt szintén öt versenyszám várta a sportolókat, ezek a két különböző rúdtípussal történő vegyesnyomás, három súllyal történő magasba dobás, kőcipelés, traktorkerék-forgatás és egy 8 kg-os tartószám közül kerültek ki. Az első helyett egy újonc, Halász-Veres Zsuzsanna húzta be, akit Szabó Ágnes és Polgárdi büszkesége, Kovács-Györkös Melánia követett a dobogón.

Kovács-Györkös Melánia sikert sikerre halmoz
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Itt azonban még nem volt vége a napnak, szombaton délután került sor ugyanis a CESA® rekordbeállításokra, vagyis lefektették a szervezet jövőben megdöntendő eredményeit. Ennek azért is van jelentősége, mert a legtöbb korábbi szövetségi rekordbeállításokról nincs konkrét információ. A délután során összesen 20 feladatban avattak rekordereket. Mind klasszikus strongman, mind Felföldi és kőemelő kategóriában három csoportra osztották a versenyzőket. Előbbi esetében open, masters és U105, míg utóbbinál open, masters és U90.

Mounier Stephane nem volt 100%-os állapotban, ám így sincs oka panaszra
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A legtöbb rekordot a székesfehérvári Mounier Stephane állította be (10 darab), de a mezőszilasi Sebestyén János és a szintén fehérvári Vass István is letette a névjegyét. Molnár Zsolt 185 kg-os sziklát cipelt 31,86 méteren keresztül, Hegedüs Ádám személyében pedig a rönknyomás maximumra feladatban 180,5 kg-mal a 2000-es évek óta mérvadó Dávid János rekordját sikerült megdönteni.

Hegedüs Ádám rekordja volt a nap csúcspontja
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A folytatásban Jászberény, és a CESA® Liga utolsó fordulója, valamint a Strongwomen Liga második fordulója következik szeptember 18-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában