Kiélezett végjátékban kerekedtek felül

2021.10.12. 20:12

Szoros győzelem a listavezető ellen

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 5. fordulójában a négygólos hátrányból fordító albások fontos pontokat szereztek.

Krebsz András

20211009 Székesfehérvár, VOK, Alba MÁV Előre - Dunaharaszti, férfi kézilabda. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Alba-MÁV-Előre SC – Dunaharaszti MTK 25-24 (12-11)

VOK, 50 néző, vezette: Ács, Báder.

Alba-MÁV: FODOR – Králl 1, IFJ. GRŐBER M. 7 (2), Kanyó B. 3, Orbán 2, BÁRDOS 7, Rohonyi 2. Csere: CZÉRNA (kapus), Szalczinger, Giday, Kónya B., HARSÁNYI 3. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 7. perc: 1-1, 13. p.: 6-3, 19. p.: 8-7, 25. p.: 10-9, 36. p.: 12-15, 43. p.: 15-19. 50. p.: 20-21, 58. p.: 24-24.

A Kanyó Ádám nélkül felálló székesfehérvári alakulat manapság nem tud izgalommentes mérkőzést játszani, nem volt ez másként az éllovas DMTK látogatásakor sem. Az összecsapás előtt csütörtököt mondó eredményjelző tovább fokozta a rangadó előtti feszült hangulatot, a találkozó alatt nem lehetett pontosan tudni, hányadik percben járnak a csapatok. Az érzelmi hullámvasútra már korán felszálltak a hazaiak, az első játékrész végére a technikai hibáknak köszönhetően minimális előnyt sikerült csak építenie a piros mezeseknek.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban aztán jött a fehérvári lejtmenet (15-19), majd az elsöprő hazai feltámadás (24-22), utána a gyors vendég egyenlítés (24-24), végül a mindent eldöntő utolsó kettő perc. Ezalatt rengeteg bosszankodást láthattunk a székesfehérváriak kispadján, ám a végén mégis Kanyó Bencéék örülhettek. A visszavonulását májusban bejelentő, ám Hátas sérülése miatt ismét az Alba-MÁV szolgálatába álló Czérna Tibor csereként parkettra lépve három hatalmas bravúrral járult hozzá a sikerhez, ebből nem mellesleg az egyik az utolsó DMTK támadásnál történt. A győzelemhez azonban Fodor első játékrészben mutatott tíz védése, ifj. Grőber Mátyás és Bárdos Gergő 7-7 találata, valamint Harsányi Dénes lendülete is elengedhetetlennek bizonyult. Harsányi a legnehezebb periódusban beszállva nem csak bátor betöréseivel segített átlendíteni a csapatot a holtponton (a győztes gól is az irányító nevéhez fűződik), de követő emberfogásával a védekezés stabilizálásában is oroszlánrészt vállalt. – Remek csapatot győztünk le. Sikerült menet közben váltanunk, az utolsó pillanatig hittünk a sikerben – értékelt Madár Imre, az Alba tiszteletbeli elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában