Kézilabda

2022.01.13. 22:08

Ez nem az Alba Fehérvár KC meccse volt

A női kézilabda K&H Liga 11. fordulójában az Alba Fehérvár KC csapata ellen már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát az EHF Európa-liga csoportkörében érdekelt Váci NKSE.

Káldor András

Utasi Linda (fekete) négy gólig jutott az összecsapáson, de többet várt a mérkőzéstől

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Meglepően kevesen, háromszázan látogattak ki a Köfém Sportcsarnokba az esztendő első bajnoki mérkőzésére, annak ellenére, hogy utoljára november 20-án, azaz közel két hónapja rendeztek meccset a K&H Ligában Fehérváron. Az kétségtelen, hogy az előjelek enyhén szólva nem voltak kedvezőek a házigazdáknak, hiszen két hete a pandémia söpörte el a DVSC elleni találkozót, melyben igencsak sok játékos volt érintve. Ezenfelül pedig több kulcsember is sérülés miatt hiányzott, így Bardi Fruzsina, Mana Ohjama, Afentaler Sára, Tamara Szmbatian sem lehetett ott társaival a parketten.

 

Ennek ellenére sokkal szorosabb összecsapásra számított hazai oldalról mindenki, és igencsak a meglepetés erejével hatott, hogy még el sem telt az első negyedóra, de már nyolcgólos különbséggel vezetett a Vác, melynek soraiban – akárcsak az Albánál – több fiatal is szerepelt, ám ez a Duna-partiak teljesítményén abszolút nem érződött. A félidő vége felé próbálta összekapni magát a Fehérvár, de Tricsuk Krisztina góljai és Boldizsár Bianka igyekezete sem volt elég ahhoz, hogy ne legyen tetemes, kilencgólos a különbség. A második játékrészben a váciak rendkívül okosan tartották az eredményt, Ottó Katalin vezetőedző még azt is megléphette, hogy minden játékosának lehetőséget adjon, mert semmi nem veszélyeztette győzelmüket.

 

A hazaiaknál Töpfner Alexandra volt az, aki nemcsak jobban teljesített, mint az első harminc percben, hanem ez lőtt góljai számában is meglátszott, hiszen hatot vágott még a szünet előtti kettő mellé.

 

– Sok a sérülés és a vírusfertőzés a csapatnál az utóbbi időben, nem tudtam a teljes keretnek edzést tartani sem. Kérdéses volt, hogyan tudjuk a mérkőzést lejátszani, milyen állapotban leszünk. Láthattuk, hogy ez az állapot nem volt a maximum közelében sem, és a Vác korán eldöntötte a meccset. – mondta Boris Dvorsek a találkozót követő sajtótájékoztatón.

 

Utasi Linda már jóval erősebben fogalmazott mesterénél.

 

– Semmilyen előjelét nem láttam ennek a vereségnek a mérkőzés előtt, ráadásul úgy éreztem, hogy mindenki vért ivott a kezdő sípszót megelőzően. Minden kétséget kizáróan nem úgy sikerült, ahogy mi szerettük volna, de nyilván mély nyomot hagyott bennünk a Covid, és hiányoznak a sérültek, és az elmúlt három hétben nem úgy mentek a dolgok, ahogy kell. Persze ez egyáltalán nem lehet kifogás erre a meccsre, mert amit megbeszéltünk videózásnál, illetve edzéseken, azt nem csináltuk meg a mérkőzésen, és ezt igazán nem is tudom hova tenni. Nagyon sajnálom ezt a vereséget, remélem, hogy össze tudjuk magunkat szedni a következő összecsapásra – hangsúlyozta a négy gólig jutó átlövő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában