Párbajtőr

2022.02.13. 17:59

Salamon a második legjobb magyar lett

A Honvéd Szondi SE két fiatal párbajtőrőzője is főtáblára jutott a hétvégi felnőtt világkupa-viadalon.

Ferencz Balázs

Salamon Réka

A mindössze 17 esztendős Salamon Réka Barcelonában markolt pengét, s elszántan, jó ritmusban vívott a csoportküzdelmek során. Olyannyira, hogy a 275 indulót felsorakoztató világkupa-mezőny 64-es táblájára jutott. Itt nem volt egyedüli magyar, mert a 32 közé jutásért lépett pástra Gnám Tamara, Kardos Edina és Büki Lili is. A spanyolországi megmérettetés ezen szakaszában volt kénytelen búcsúzni szinte az összes hölgy. A Magyar Vívó-szövetség honlapja szerint nem is volt reális esélyük a sikerre. A korábban Fehérváron nevelkedett, azonban a Tatai OSC színeiben versenyző Büki Lili tartotta sokáig jól magát az olaszok klasszisával, Fiamingóval szemben, de végül győzött a nagyobb tudás.

 

Salamon Réka a német Ndolo -val találkozott, s 7-15-ös vereséget szenvedett. A magyar lányok közül csakis Kun Anna tudott a 32 közé lépni, azonban ott vereséget szenvedett és a 24. pozícióban zárt. A Honvéd-Szondis Salamon Réka második legjobb magyarként végzett a 45. helyen, 17 esztendősen remekül megállta helyét a felnőtt mezőnyben.

 

A barcelonai női vk végeredménye: 1. Song Sera (koreai), 2. Marie-Florence Candassamy (francia), 3. Auriane Mallo (francia) és Aizanat Murtazajeva (orosz), ...24. Kun Anna, ...45. Salamon Réka, ...51, Kardos Edina, ...57. Büki Lili, ...63. Gnám Tamara, …75. Nagy Kinga, …101. Mihály Kata, …103. Tóth Jázmin, …115. Borsody Emma, …133. Dékány Kinga, …188. Balogh Bella.

 

Az udinei junior világkupán januárban győzedelmeskedő, majd Belgrádban hatodik helyen záró Kovács Gergely is eredményesen vette a csoportküzdelem akadályait a férfiak felnőtt vk-versenyén, Szocsiban. A 64-es táblán a regnáló olimpiai bajnokkal, a francia Romaine Cannone-nal csapott össze. 11-11-ig fej-fej mellett haladtak, azonban a bravúr elmaradt, mert a francia bevitt két gyors tust, amit Kovács Geri már nem tudott lenullázni, szoros meccsen 15-13-ra kapott ki, s végzett a 62. helyen. Az olasz Cuomo nyerte a vk-t a fehérvári legényt kiejtő Cannone és a magyar Siklósi Gergely előtt.

 

Vezető képünk egy korábbi viadalon készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában