Ökölvívás

2022.03.15. 16:32

Ütős eredmények, válogatott meghívók

Az U22-es ökölvívó Európa-bajnokság árnyékában rendezték az ifjúsági korosztály legjelentősebb honi megmérettetését, az Énekes István Ifjúsági Emlékversenyt. Szép fehérvári sikerekkel.

Ferencz Balázs

Forrás: A klub

A Fehérvár Küzdősport SE öt versenyzőt küldött kötelek közé az Énekes István Emlékversenyen. Az 57 kg-os súlycsoportban Nagy Evelin, a 60 kg-osoknál Zsuzsics Adrián, 67 kg-ban Balogh Bálint, a 75 kilósok mezőnyében Németh Zsolt, míg 80 kilogrammban Tóth Adrián húzott kesztyűt. A fehérvári öklözők egy részének nem titkolt vágya volt, hogy teljesítményével pályázhasson a válogatott kerettagságra.

 

Nagy Evelin az első napon Gombás Alexandrán (CSE) jutott túl, míg Balogh Bálint a korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmet nyert Bari Istvánt (VSC) verte 4-1-es pontozással, ráadásul a torna egyik legjobb meccsét produkálva.

 

A második versenynapon a 75 kg-ban induló Németh Zsolt a végső győztes, újpesti Simon Márkótól szenvedett vereséget. 60 kg-ban Balokovics Áron (UTE) Zsuzsics Adriánt győzte le, a Varkocs színeiben induló Zsuzsics végül bronzérmet hozhatott haza. A verseny harmadik napján Király Balázs (SZB) állította meg az elfáradó Balogh Bálintot, bronzérmet zsebelhetett be a fehérvári legény.

 

A döntők sorában az 57 kilós Nagy Evelin az első menetben feladásra kényszerítette ellenfelét, Baj Lilit (KBK).

 

– Evelin a döntőt olyan ritmusban  kezdte, hogy az ellenfél edzője fél perc után bedobta a törülközőt. Evelin technikai fölénye annyira nagy volt, hogy értelmetlen lett volna tovább engedni a mérkőzést – mesélte Turós Arnold, a fehérváriak vezetőedzője.

Forrás: A klub

A 80 kilósok között Tóth Adrián az ifi Eb bronzérmesével, Horváth Mátéval (CSE) csapott össze. Szoros meccset bokszoltak, Tóth Adrián megosztott pontozással győzte le ellenfelét.

 

– Végig fegyelmezett, kemény bunyóval irányította rutinosabb ellenfelét. Elsőéves ifiként jó belépő az új korcsoportba – vélekedett az edző.

 

Diadalukkal Nagy Evelin és Tóth Adrián kivívták maguknak a válogatott tagságot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában