Frank Dominik győzött a Monkstown Cup-on

2022.07.07. 16:03

Legyűrte a szigetországiakat az ifjú fehérvári titán

Népes különítménnyel vett részt a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívó szakosztálya az írországi 8. Monkstown Cup-on.

Ferencz Balázs

Frank Dominik (középen) megnyerte súlycsoportja küzdelmeit, Németh Zsolt (b2) és Sárosdi Patrik (j2) második lett, Turós Levente (b3) és Kalocsa Zoárd (j3) tapasztalatot gyűjtött

Forrás: Fehérvár KSE

A Monkstown Cup a világ egyik legnagyobb klubseregszemléje az ökölvívók táborában. A fehérvári bunyósok már harmadszor léptek szorítóba Dublinban, korábban Tóth Adrián és Balogh Bálint számára nyílt lehetőség kesztyűt húzni ezen a rangos tornán. 
Turós Arnold vezetőedző most a 2009-es születésű. U12-es válogatott fiát, Turós Leventét, a 2008-ban született Frank Dominikot és Kalocsa Zoárdot, a 2006-os Sárosdi Patrikot és a 2005-ös Németh Zsoltot vitte magával Írországba. A fehérvári bunyósok remekül helyt álltak. 
Kalocsa és Turós rutintalanságuk miatt nem szereztek érmet, azonban rettentő hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, melyeket fejlődésük útján kamatoztathatnak. Sárosdi Patrik és Németh Zsolt súlycsoportjuk második helyén végeztek, míg Frank Dominik tornagyőzelmet aratott kategóriájában. Frank számára ez óriási fegyvertény, hiszen azért küzd, hogy kijusson a serdülő Európa-bajnokságra.  A kvalifikáció érdekében Dominik jelenleg is napi két edzéssel készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában