Enyingi Városi Sportegyesület

2022.10.22. 12:46

Fantasztikus eredményeket érnek el az enyingi birkózók

Szeptemberi kezdéssel elindult egy újabb versenyzési sorozat, ahol az enyingi birkózók majdnem minden hétvégén versenyezni mentek.

Feol.hu

Forrás: Piros Tibor

Abonyban kétszer is szerepeltek, ahol a diák2 korosztályos Rafael Krisztián ezüstérmet, Kovács Kornél bronzérmet szerzett, míg gyermek korosztályban Erdősi Krisztofer és Biró Gergő egyaránt ezüstérmet nyert szabadfogásban. Szeptember végén Hajdúszoboszlóra utaztak Veréb Dáviddal, aki elsőéves serdülőként sérülés miatt egy év kihagyás után ismét szőnyegre lépett. Nehéz súlyban indult és az előkelő 5. helyet érte el kötöttfogásban. Október 8-9-én a kétnapos Mogyoródi birkózó versenyen folytatták, szabadfogással bővítve a versenyzést. Október 15-én ismét Abonyban képviseltették magukat, ahol csak a gyermek korosztály versenyzett, így Biró Gergő és Erdősi Krisztofer újra megmérettette magát. Szoros küzdelmekkel mindketten bronzérmet szereztek.

Október 16-án Zalaegerszegen a Diák I-es és II-es Területi Diákolimpia és Gyermek Gála versenyen szerepeltek, 9 fővel képviselték az Enyingi Városi Sportegyesületet és iskolájukat a tanulók. Gyermek korosztályban: Erdősi Krisztofer aranyérmes lett, míg Biró Gergő ezüstérmes. A szeptemberben iskolai pályára lépő Miklósics Ákos is megmérettette magát, ahol szépen teljesített, így bronzérmes lett. Diák2 korosztályban: Kató Barnabás a 26 kg-os korcsoportba került, ahol 5. helyezést ért el. Kovács Kornél 29 kg-ban,egy vereséggel bronzérmes lett, míg ugyanebben a súlycsoportban Rafael Krisztián 5. lett a 10 versenyzőből. Pavelka Levente 38 kg-ban első szabadfogású területi bajnokságán az 5. helyezést érte el a 11-ből. Pudelka Viktor a +69kg-ban ismét aranyérmet szerzett, így Diákolimpiai Bajnokunk is lett, míg ugyanitt Bocskai Botond egy vereséggel bronzérmet nyert. Ebben a korosztályban 7 fő nevezett.

Piros Tibor edző így nyilatkozott: elégedett voltam a gyerekek teljesítményével, küzdöttek, harcoltak minden egyes pontért, nem hagyták magukat. Heti 2-3 edzésünk van, kinek hogyan engedi az órarendje, úgy tud jönni gyakorolni. Úgy gondolom, hogy a maximumot kihozták magukból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában