Fontos derbi után

2022.11.24. 12:36

A végjátékban nyertek a fehérvári kosarasok

Végig hullámzott az Arconic-Alba kosarasainak szerdai, kaposvári, bajnoki mérkőzése. A Fejér megyeiek végül 103-95-re nyertek, a gárda német szakvezetője, Matthias Zollner érthetően elégedett.

Horog László

Matthias Zollner vezetőedző szerint nagyon fontos sikert arattak szerdán, Kaposváron

Fotó: Horog László / FMH

A legutóbbi szezonban bronzérmes, a 2022-23-es bajnokság jelenlegi tabelláján is harmadik helyen tanyázó koronázóvárosiak a momentán 10. pozíciót elfoglaló kaposváriakhoz látogattak szerda este. A hazaiak jól kezdtek, az első negyedet 25-22-re nyerték, aztán a látogatók domináltak, a második tíz perc során 28 pontot dobtak, nyolccal többet, mint a vendéglátók. Hullámzott a meccs a folytatásban is, hol az albások voltunk előnyben, hol a hazaiak. Az összecsapás a végjátékban dőlt el, Vojvodáék végül 103-95-re nyertek.

- Már a meccs előtt is mondtam, nehéz találkozóra számítok. Így is lett, rendkívül fontos találkozót sikerült megnyernünk. Örülök a sikernek, a győzelemért nagyon megdolgoztunk, a házigazdák végig harcoltak – közölte a Fehérvár vezetőedzője, Matthias Zollner.


Ivan Rudez, a kaposváriak horvát szakvezetője nem volt ennyire boldog a lefújás után.

- Köszönettel tartozunk a szurkolóknak a támogatásért. Keményen küzdöttünk a bajnokesélyes ellen, elkövettünk azonban néhány védekezésbeli hibát. Sajnos néhányan nem tudják, hogyan faultoljanak és mikor, hogy megtörjük az ellenfél ritmusát. A másik dolog, ami miatt a vendégek győztek, az egyéni teljesítmény és az, hogy kiváló a csapatuk, remek edzővel. Mindig fájó, ha közel vagyunk a győzelemhez, de nem jön össze. A negyedik negyedben nyolc ponttal vezettünk, három jó támadás kellett volna ahhoz, hogy lezárjuk a meccset, sajnos nem jött össze. Kihagytuk a ziccereket, a védekezésnél leengedtük a kezeinket és ezt az Alba kihasználta. Fel kell állnunk, hiszen szombaton megint fontos találkozó vár ránk.

A meccs legeredményesebbje a hazaiak remeklő, dán légiósa, Sebastian Aris Petersen volt, 35/21 pontot jegyzett, hét triplát a gyűrűbe küldött. Ám ez sem volt elég a Kaposvári KKK sikeréhez.

- Nagyon jó volt a hangulat, a szurkolók kiváló munkát végeztek, az egész meccsen segítettek minket, extra energiát adtak. Helyenként jól játszottunk, de sokkal jobban oda kell figyelnünk a végjátékban, nekem is nagyobb felelősséget kell vállalnom, hogy ez éles szituációkból ki tudjam vezetni a csapatot. A 103 kapott ponttal nem lehet meccset nyerni.

A fehérváriak egyik legjobbja a végig magabiztos bedobó, Quincy Ford volt, aki 22/3 pontot gyűjtött az összecsapáson. A végjátékban sem remegett meg a keze.

- Kemény, fizikális meccset vívtunk a kimondottan jól teljesítő kaposváriakkal, a lefújásig fenn kellett tartanunk a koncentrációt. Végig fókuszáltan kosárlabdáztunk, ennek köszönhettük a fontos győzelmet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában