Focifesztivál, a huszonkettedik

2022.12.27. 18:05

A két ünnep között ismét megrendezi a Videoton Baráti Kör év égi futballgáláját

Megnyugodhatnak a szurkolók, és azok, akik eddig mindig pályára léptek, hogy idén sem marad el a Videoton Baráti Kör futballgálája, bár ez évben négy helyett három napig, december 28. és december 30. között pattoghat a labda a Videoton Oktatási Központ parkettjén.

Káldor András

Akárcsak az előző években, most is kiélezett csatákra lehet számítani

Fotó: Kricskovics Antal

Évek óta méltán sikeres, és országos méretűvé avanzsált a MINDIGVÁR NONSTOP Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál VIDEOTON FCF Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupák Határok Nélkül névre hallgató megmérettetésre a megszokott helyszínen, a Videoton Oktatási Központban kerül sor idén is.
A szervezők tájékoztatása szerint a mai, első játéknapon az Amatőr Kupa küzdelmeinek csoportmérkőzéseivel 7:40-kor indul útjára a labda. Egészen 15:40-ig tartanak a selejtezők 16 csapat részvételével, majd a döntő mérkőzésre pedig 19 órától kerül sor. Az Amatőr Kupában nem léphet pályára olyan játékos, aki a szezonban NB-s bajnokságban futsalban, vagy labdarúgásban játszott. Erre azért volt szükség, hogy a mezőny erősségét tudják a szervezők stabilizálni.  

Hat csapattal rendezik meg az Öregfiúk, a +38 évesek Tornáját a Videoton Baráti Kör Egyesület (VBKE) és a Videoton FC utánpótlás korábbi edzője, Kiss Lajos emlékére. A névadó egész életét a futballnak és a fiatalok labdarúgó képzésének szentelte, és igen korán, mindössze 60 évesen ragadta el őt a halál 2011-ben.
Az öregfiúknál a megmérettetés favoritjának a Sárépszer Kft. csapata számít, teletűzdelve a megye labdarúgásából jól ismert nevekkel. Elég csak megnézni a gárda összeállítását, amelyet előzetesen megkaptunk: Bobory Balázs, Magasföldi József, Rehák Viktor, Kovács Attila, Reveland Zoltán, Varga Jenő, a 126-szoros futsal válogatott Németh Péter, Gál Dániel, Knausz Tamás, Vas Tibor. Ezen a tornán, akárcsak az amatőröknél jellemzően a koronázó város együttesei vesznek majd részt.
A második napon már a Profi Kupa 16 gárdája is pályára lép, négy, egyenként négyes csoportban. A mérkőzések az előző évekhez hasonlóan 2x13 percesek lesznek, és egészen 21 óráig pattog majd a labda.
Zárásként, december 30.-án már a finálékra kerül sor a Profi Kupában, emellett pedig a Női Kupa döntőjét, valamint bronzmérkőzését rendezik meg, és a nyolc csapatos gyermek tornát az U11-es korosztály részvételével.
A mérkőzések közé ékelődik már hosszú évek óta egy gálamérkőzés, amelyen ezúttal a MOL Fehérvár FC teljes szakmai stábja - Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Toldi Gábor, Elbert András, Késedi Gábor, Pap Bence, Lakatos Róbert, Stéger Gergő - mérkőzik meg az Red Blue Devils 30 válogatottjával. Ezzel a rendezők méltóképpen lezárnák az esztendőt, amelyben megünnepelték a szurkolói csoport 30 éves jubileumát.
Fontos információ, hogy az eddigiekkel ellentétben belépődíj fejében lehet megtekinteni a mérkőzéseket, az első két napon 500, míg a harmadik napon 1000 Ft-os tikettek lesznek, melyekkel a tombolában is részt vehetnek a nézők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában