Röplabda

2023.06.04. 15:56

Elszálló érmes remények

A Buzek László Országos Serdülő Bajnokság hat csapatos döntőjében az ÉDRA- MÁV Előre Akadémia a negyedik helyen végzett.

Káldor András

A fehérváriak (fehér) az első mérkőzésen simán felülmúlták a KESI csapatát

Fotó: hunvolley.hu

Az első játéknapon különösebb gond nélkül vette az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia együttese az akadályokat. Az A-csoportban előbb a KESI Röplabda Akadémia csapatát győzték le 3:0-ra, majd a folytatásban a házigazda Dág KSE sem tudott megálljt parancsolni a Szabó Gergely vezetőedző által dirigált gárdának, akik igazi csapatként, egységet mutatva nyertek, ugyancsak 3:0-ra. Ezzel természetesen a csoportjuk élén végeztek, és így szombaton csak az elődöntőben voltak érdekeltek.
Itt azonban a rivális Pénzügyőr SE Zöld csapata ellen lefékezett a kék-fehér legénység, mivel egy érzelmektől, és lapoktól sem mentes összecsapáson a fővárosiak nagyon sima, 3:0-al oszlatták köddé azon álmaikat, hogy ott lehessenek a fináléban.
A bronzmérkőzésen a Fino Kaposvár A gárdájával (akárcsak a felnőttek döntőjében) találkoztak, ahol 3:1-es vereséget szenvedtek a 230 fős publikum előtt. Az első szettben még úgy nézett ki, hogy esetleg kedvük szerint alakulhat a mérkőzés, ám a folytatás már a somogyiaké lett.
Az ÉDRA-MÁV Előre csapatának játékoskerete, amely részt vett az OSB hat csapatos döntőjében: Sturm Levente, Szendrői Mátyás, Péter Arnold, Érdi János, Perusza Gergő, Zsoldos Péter, Orosz Péter (liberó), Héninger Péter, Gál Zsombor, Csabai Vince, Major Gábor. Vezetőedző: Szabó Gergely, másodedző: Gelencsér Balázs.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában