Három nap a felkészülés jegyében

2023.07.24. 15:02

Rangos torna előtt állnak a fehérvári kézis lányok

A 2023-2024-es női kézilabda idényre készülő Alba Fehérvár KC csapata már lejátszotta első tesztmérkőzését, de már fókuszál a gárda a háromnapos, rangos hazai rendezésű tornára, a július 26-28 között sorra kerülő Collagenius Kupára.

Káldor András

Utasi Linda (fekete) a kupán ismét szembe kerülhet a budaörsi Szekerczés Lucával

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap Archív

A fehérvári kézilabda szurkolók élénken emlékezhetnek arra, hogy több éven keresztül a Köfém Sportcsarnok felkészülési tornáknak adott otthont, ám utoljára 2019 augusztusában rendezett a klub az ideihez hasonló megmérettetést.

Az új vezetőedző, Horváth Roland irányításával immár két hete alapoznak a fehérvári lányok, és várják a bemutatkozást a drukkerekkel együtt.
Egy edzőmeccsen már túl vannak, amelyet zárt kapuk mellett játszottak a Fehérváron edzőtáborozó román bajnokságban tavaly a 8. helyen záró CS Minaur Baia Mare ellen. Az összecsapást a nagybányaiak 28-20 (12-10) megnyerték, ezen a találkozón már pályára lépett fehérváriak friss igazolása, a magyar junior válogatottal a múlt héten Európa-bajnoki címet szerző Kövér Luca is.

- Alig várom a fehérvári edzéseket, hiszen az utánpótlásból kikerülve immár napi szinten dolgozhatok felnőtt csapatban. Törekedni fogok arra, hogy csapattársaimmal és az új edzővel, Horváth Rolanddal minél előbb megtaláljuk a közös hangot. Tisztában vagyok vele, hogy a tempó, a gyorsaság, az ütközések az NBI-ben más “kávéház”, de nagyon remélem, hogy készen állok erre, és mindent meg fogok tenni az Alba Fehérvár KC sikereiért. – nyilatkozta új csapata honlapján a beálló.

Így most már teljesnek mondható az AFKC játékoskerete, melyre nem kis feladat vár a szerdától péntekig tartó Collagenius Kupán, mivel igen rangos ellenfelekkel szemben bizonyíthatnak majd. A Köfém csarnok parkettjére lép majd a komoly múlttal rendelkező német Tus Metzingen Handball együttese, amely a 2015–16-os idényben a Dunaújvárosi Kohász KA ellen EHF Kupa döntőt játszott, és legutóbb a Bundesliga 6. helyén zárt. Ellátogat a tornára a Japán női válogatott – 2019 után ismét - amely jelentős ambícióval vág neki az augusztus végén Hirosimában megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőknek. Talán most van először Dél-Koreához legközelebb a szigetország válogatottja, soraiban az Albát legutóbb két szezonon át erősítő Mana Ohjamával. A fehérváriakon kívül a torna másik magyar csapata, a Moyra-Budaörs Handball lesz majd.

A torna menetrendje:

Július 26., szerda: 16:00 Japán – TUS Metzingen Handball, 18:00 Alba Fehérvár KC – Moyra Budaörs

Július 27., csütörtök: 16:00 Moyra Budaörs – Japán, 18:00 TUS Metzingen Handball – Alba Fehérvár KC

Július 28., péntek: 16:00 TUS Metzingen – Moyra Budaörs, 18:00 Alba Fehérvár KC – Japán.

A belépés a torna összes mérkőzésére ingyenes lesz. Mindhárom nap lehetőség van 14:00-tól az utolsó mérkőzés végét követő egy óráig bérletvásárlásra, amelyre csak készpénzben van lehetőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában