Először lépett pályára ellenfélként az Alba ellen

2023.09.04. 16:30

Oroszlányi színekben szerepelt Balsay Ádám

Az OSE együttesében lépett pályára az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai ellen az oroszlányi felkészülési torna döntőjében a fiatal hátvéd, Balsay Ádám.

Horog László

Balsay Ádám pályafutása során először lépett pályára az Alba kosárlabdacsapata ellen

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Pályafutását gyerekfejjel kezdte a Gáz utcában, haladt a korosztályos csapatokon át a felnőtt együttesig, a legtöbb időt a 2020-21-es szezonban, Forray Gábor edzősége idején töltötte a parketten, kék-fehérben. A tehetséges, a korosztályos válogatottakban rendben alapembernek számító, 22. életévét augusztus 30-án betöltött, balkezes hátvéd a nyáron igazolt Komárom-Esztergom megyébe, a több játéklehetőség reményében. A következő szezonban a hazai szövetség által két éve életbe léptett fiatalszabálynak köszönhetően vélhetően sok időt tölt majd a parketten. Az elmúlt két idénye nem alakult optimálisan, sokat bajlódott sérüléssel, amikor felépült, az általa reméltnél kevesebb játékpercet kapott, bár a fehérváriak marasztalták, új szerződést kínáltak neki, a váltás mellett döntött.

-Pályafutásom során először szerepeltem ellenfélként a Fehérvár ellen. Furcsa volt, az OSE felkészülési tornájának döntőjében találkoztunk korábbi társaimmal. A tavasszal döntöttem el, hogy Oroszlányban folytatom, előzőleg sokat meditáltam. Jól érzem magam az új állomáshelyemen, de természetesen akadnak dolgok, amiket meg kell szoknom, egy új várost, az új környezetet. Jó fejek a társaim, az edzők, a vezetők, barátságosan fogadtak, ez azóta sem változott. A hétvégi tornán sok lehetőséget kaptam, előzőleg, a Komárno elleni, megnyert, felkészülési meccsen 7 pontot szereztem. Nagyon sokat, több mint fél órát játszottam, ami azért történt, mert nem voltunk sokan, összesen nyolcan alkottuk a meccskeretet. A Szeged elleni, pénteki mérkőzésen kevesebbet, húsz perc jutott nekem, a végén a fiatalok voltak pályán, meglepő módon nem volt dobásom, a végén egyet elengedtem, kicsit erőltetett kísérlet volt, nem is ment be. De úgy voltam vele, a pályafutásom alatt nem emlékszem olyan összecsapásra, ahogy egyszer sem próbáltam kosarat szerezni.

Az albások elleni döntőben tíz percet kapott a szlovén vezetőedzőtől, Simon Petrovtól, egy triplával jelentkezett, egy középtávolija pedig kiperdült a gyűrűből.

-Jó meccs volt, végig hullámzott, együtt haladtunk, egyik fél sem tudott ellépni komolyabb különbséggel, végül 102-96-ra nyertünk. A pontok száma is mutatja, a meccs nem a védekezésről szólt, hanem a támadásról. Nyugodt szezont remélek, középcsapatként szeretnénk szerepelni a 2023-24-es idényben.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában