Siófokon nyert a Fehérvár FC

2023.11.16. 17:01

Balatoni kiruccanással hangolt a Vidi

A válogatott program miatti bajnoki szünetet kihasználva edzőmérkőzéssel színesítette a tréningek sorát a Fehérvár FC labdarúgócsapata. A Vidi az NB II-es Siófok vendégeként aratott egygólos győzelmet.

Ferencz Balázs

Mamoudou Karamoko góljával nyert a Fehérvár FC Siófokon

Forrás: fehervarfc.hu

A kooperációs partner, a másodosztályban 16. helyen álló BFC Siófok látta vendégül a Fehérvár FC-t. A Vidiből Kalmár Zsolt, Nikola Szerafimov és Deybi Flores válogatott elfoglaltságaik miatt hiányoztak, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, és Pető Milán pedig sérülés miatt nem állt Bartosz Grzelak rendelkezésére a Balaton partján. Kenan Kodro pedig feleségével várakozott első gyermekük születésére... Így a piros-kékek a Kovács D. - Csongvai, Spandler, Gergényi - Kastrati, Christensen (Menyhárt, 67.), Bambock (Húsvéth, 80.), Katona (Berki, a szünetben), Schön (Bese, a szünetben) - Szabó L. (Cserkuti-Németh, 80.), Karamoko alkotta kezdővel vették fel a küzdelmet a Siófokkal, melynek soraiban a kölcsönjátékosok közül Kovács Bence kezdett, míg Tóth Tamás Vid csereként állt be.

A fehérváriak futballoztak fölényben, sorra alakították ki helyzeteiket, de azok rendre kimaradtak. A siófokiak egy-egy kontrával iramodtak meg. A szünetben két helyen frissített a Vidi, majd a 64. percben kaput talált. A vasárnap a Ferencváros otthonában győztes gólt jegyző Szabó Levente szolgálta ki Mamoudou Karamokót, aki 11 méterről helyezett a hálóba, 0-1. A hazaiak a folytatásban megdolgoztatták Kovács Dánielt, egy ízben a fehérvári  nevelésű Tóth Tamás Vid lövését hárította remek reflexekkel.

- Időnként hasznosabb mérkőzést játszani a helyett, hogy csak edzenénk, a mai mérkőzés célja az volt, hogy fenntartsuk a ritmust a válogatott szünetben is, valamint hogy azok a játékosok is pályára lépjenek, akik az elmúlt időben kevesebbet játszottak. A játékosok koncentráltak voltak, jó munkát végeztek, így elégedett vagyok. Mindig jó érzés nyerni! - értékelt a találkozót követően Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában