Úrhidai Karate Egyesület

2023.12.13. 15:41

Az év utolsó három versenyén 14 aranyérem!

Az Úrhidai Karate Egyesület ifjú versenyzői az év utolsó három viadalán összesen 14 aranyérmet szereztek. A Kodomo, a Mikulás és a Sun-Dome kupa eredményeiről Soós Tamás edző számolt be lapunknak.

V. Varga József

Az Úrhidai Karate Egyesület népes küldöttsége a budapesti versenyen. Első sor (balról jobbra): Pleva Dominik, Pleva Sára, Sulyok Attila Zalán, Borbély Nóra Luca, Sulyok Nadin Anna; hátsó sor: Mohácsi János, Bélecki Regina, Borbély Eszter Anna, Varga Bendegúz Ferenc, Bélecki Barnabás, Borbély Száva Dóra, Soós Tamás (edző)

Fotó: Az egyesület

Kodomo Kupa

A 32. Kodomo Kupa karateversenyt a Gastroyal Karate Akadémia & Fit Club Budapesten, az angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendezte. A 4–15 éves korosztálynak kiírt nyílt országos gyermekversenyre 12 egyesület 265 versenyzője nevezett 79 kategóriában.

Az Úrhidai Karate Egyesületet 11 karatéka képviselte edzőjük irányítása mellett. A megmérettetésen mindenki ügyesen helytállt, a kis sportolók 5 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtöttek be.

Aranyérem: Pleva Sára (szivacs küzdelem); Bélecki Barnabás (szivacs küzdelem); Pleva Dominik (kihon versenyszám); Bokor Miklós (egyéni küzdelem), Mohácsi Luca (egyéni formagyakorlat).

Ezüstérem: Sulyok Attila Zalán (szivacs küzdelem); Sulyok Nadin Anna (kihon versenyszám); Pleva Sára (kihon); Bélecki Barnabás (kihon); Pleva Dominik (szivacs küzdelem); Bokor Miklós (egyéni formagyakorlat).

Bronzérem: Sulyok Attila Zalán (kihon versenyszám); Sulyok Nadin Anna (szivacs küzdelem); Borbély Nóra (kihon és szivacs küzdelem); Borbély Eszter (egyéni formagyakorlat); Bélecki Regina (egyéni formagyakorlat és egyéni küzdelem); Varga Bendegúz (egyéni formagyakorlat és egyéni küzdelem).

Dombóváron az úrhidaiak. Első sor (b-j): Pleva Sára, Varga Bendegúz Ferenc, Mohácsi Luca, Bokor Miklós; hátsó sor: Mohácsi János, Soós Tamás (edző)
Fotó: Az egyesület

Mikulás Kupa

A Dombóvári Karatesuli, alapításának 48. évfordulója alkalmából, meghívásos nemzetközi versenyt rendezett a településen. A Mikulás Kupára 20 egyesület 200 versenyzője nevezett. Az Úrhidai Karate Egyesület 5 versenyzővel vett részt az eseményen.

A viadal jelmondatának Funakoshi Gichin (1868–1957) japán harcművész szavait választották, miszerint: „A karate-do végső célja nem a győzelem és vereség eldöntése, hanem a gyakorláson keresztül az emberi jellem tökéletesítése.”

Az úrhidai egyesület karatékái 18 érmet szereztek a versenyen, valamint Mohácsi János, mint a legeredményesebb fiúversenyző, egy külön serleget is átvehetett.

Eredmények: Mohácsi János: 3 arany- és 2 ezüstérem. Mohácsi Luca: 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem. Bokor Miklós: 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérem. Pleva Sára: 1 arany- és 1 bronzérem. Varga Bendegúz: 1 ezüst- és 1 bronzérem.

Az úrhidai egyesület képviselői az év utolsó versenyén, Ajkán. Első sor (b-j): Mohácsi Luca, Bokor Miklós, Borbély Száva Dóra; hátsó sor: Soós Tamás (edző), Mohácsi János
Fotó: Az egyesület

Sun-Dome Kupa

A Sun-Dome Sportegyesület WKF-karateversenyét Ajkán, a Városi Szabadidő- és Sportcentrumban rendezték meg. A versenyre 15 sportegyesület 165 versenyzője nevezett a meghirdetett kategóriákban. Az Úrhidai Karate Egyesületet 4 karatéka képviselte, és a végső összesítésben eredményesen, 3 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzéremmel zártak. Az egyesület számára az ajkai volt az év utolsó viadala.

Aranyérem: Mohácsi Luca (egyéni formagyakorlat és szivacs küzdelem); Mohácsi János (WKF küzdelem). Ezüstérem: Bokor Miklós (egyéni formagyakorlat). Bronzérem: Borbély Száva Dóra (egyéni formagyakorlat és WKF küzdelem); Bokor Miklós (WKF küzdelem); Mohácsi János (egyéni formagyakorlat).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában