Komoly erőket mozgósítottak a Felföldi Challenge Ligában

2023.12.05. 15:20

Vármegyei sikerek a Felföldin

Kitettek magukért Fejér erős emberei a Cesa Felföldi Challenge Liga idei sorozatában. Mindkét kategóriában vármegyei sportoló nyerte a döntőt, valamint az összesített rangsorban is előkelő helyen végeztek.

Ferencz Balázs

Somogyváron zárták az évet

Forrás: Prémium Média Zrt.

Fotó: SimoBela

Somogyváron feszültek egymásnak a skótszoknyás markoslegények a Cesa Felföldi Challenge Liga idei utolsó állomásán. A Széchenyi-kastély árnyékában öt versenyszámban mérettettek meg a méretes ifjak, s a kicsit idősebbek is.
240 kilós láncos lengőt kellett cipelniük 10 méteren át;  egy 51 kilogrammos sziklát kellett két kézzel minél távolabb hajítaniuk; a 100 kilós farönköt négyszer kellett vállra vetniük; egy merev nyelű, 10 kg-os nagy skót kalapácsot kellett messze hajítani; végül egy 4 és fél méteres, 50 kilós póznát kellett úgy átfordítani, hogy az elképzelt óralapon delet mutasson.

A zichyújfalui Vizi György nagy munkában
Fotó: SimoBela / Forrás: Prémium Média Zrt.

Az Open kategóriában a sárosdi Mészáros Dávid nyerte a viadalt 20 ponttal, Vizi György (Zichyújfalu) követte 13 ponttal, míg harmadikként Piroska Krisztián (Komarno) 12 ponttal zárt. A ligasorozat élén a zichyújfalui Vizi György végzett (28 pont), Mészáros Dávid (Sárosd, 20 p.) és Adorján Balázs (Szombathely, 17 p.) előtt.

Mounier Stephane forgatja a póznát
Fotó: SimoBela / Forrás: Prémium Média Zrt.

A 40 év felettiek Masters kategóriájában a székesfehérvári Mounier Stephane egyeduralkodó volt. A somogyvári versenyt 16 pontos eredménnyel zárta, megelőzve Kiss Tibort (Tatabánya, 15 p.) és Boros  Szabolcsot (Vízkelet - Felvidék, 10 p.)  megelőzve. 
A Ligát  végül  Mounier Stephane nyerte 29 egységet gyűjtve. A csőszi Bodó Tamás a második helyre kapaszkodott, a bronzérem pedig Boros Szabolcsé lett.

Az Open kategória ligagyőztese: Vizi György
Fotó: SimoBela / Forrás: Prémium Média Zrt.

Az erős férfiak az év hátralevő részében már csak pihennek – akad, aki energiát tölt a karácsonyi lakomák környékén –, a hölgyek azonban a hétvégén még összecsapnak, hiszen a Sárbogárdon épült új csarnokban rendezik a nők ligadöntőjét. 
A PSL égisze alatt az idei évhez hasonlóan 2024-ben is közel negyven versenyen fitogtathatják erejüket az erős emberek.

A sárosdi Mészáros Dávid a vállra vetett rönkkel
Fotó: SimoBela / Forrás: Prémium Média Zrt.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában