Nem tudták legyőzni a bajnokot

2024.01.10. 21:14

A kupában is jobbnak bizonyult a Kaposvár

A férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a MÁV Előre Foxconn csapata 100 perces csatában kapott ki a Fino Kaposvár együttesétől.

Káldor András

A kaposvári Hubicska Patrik ütését blokkolja Pesti Marcell és Ambrus Bence

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre Foxconn – Fino Kaposvár 1:3 (-18, 17, -22, -22)
Székesfehérvár, 217 néző
Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Szarka János.
MÁV Előre Foxconn: Szabó V. 2, Janke 12, Ambrus B. 4, Pesti 16, Koci 14, Tomanóczy B. 5. Csere: Takács M. (liberó), Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán
Fino Kaposvár: Hubicska 10, Magyar B. 1, Lescay Favier 10, Novoselov 9, Baróti 25, Bögöly 14. Csere: Bozóki (liberó), Quevedo Hernandez 4, Iván B. 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics
Azzal mindenki egyetértett, hogy Fortuna nem állt egyik csapat mellé sem a párosítása sorsolásakor. Ez a találkozó amolyan előrehozott finálé is lehetne, ahogy a két csapat tavaly májusi összecsapásai is az Extraliga döntőjében. Akkor a somogyiak bizonyultak jobbnak, ám azóta lényegesen erősebb és rutinosabb lett a MÁV Előre Foxconn gárdája. A Loki játékosaiban égett a tűz, bizonyítani akartak, de jelenleg, mint a végére kiderült még előrébb tart náluk riválisuk.   

Az első szett első harmadában kóstolgatták egymást a felek, teljesen nyílt és kiegyenlített volt a csata. Először 5:3-nál került minimális előnybe a Kaposvár, de Redjo Koci gyorsan egalizálni tudott. Majd a vendégek ismét próbálták faképnél hagyni a Lokit, és állandósították a két-hárompontos vezetésüket. Sőt Baróti Árpád ásznyitása után 6:10-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség. Kapaszkodniuk kellett a Dávid-tanítványoknak, akik többször megközelítették riválisukat egy pontra, de az egalizálás elmaradt.

A második játszmára úgy tűnt összeszedte magát a házigazda, és Koci, valamint Christian Janke vezérletével 6:3-as előnyt kovácsolt. Feljavultak nemcsak a szervákkal, hanem a blokkjaik is sokkal jobban sikerültek, mint korábban. A folytatásban a remekül játszó Koci ejtése után már 10:5 állt az eredményjelzőn, és ezt a távolságot nagyjából tartották, sőt növelték a folytatásban.

A következő etap is szorosan indult, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Más kérdés, hogy Baróti bombaszerváival nem tudtak mit kezdeni a fehérváriak, de tartották a lépést, és többször kerültek kétpontos fórba. Nem hagyta azonban annyiban a Fino, folyamatos nyomás alatt voltak a MÁV-osok, és 18-nál át is vette a vezetést a vendégcsapat, és kicsivel jobban összpontosítva hozta a szettet.
A negyedik felvonást Bögöly Gábor elemi erejű leütése nyitotta, de ez nem zavarta meg a hazaiakat, akik óriási szívvel játszottak, és hajtottak arra, hogy kiegyenlítsék szetthátrányukat. Fej-fej mellett haladtak egészen 7:10-ig, amikor Janke ütése után a sáncról saját térfelén landolt a labda. Ezután mintha megtört volna a szurkolói által dicséretesen támogatott MÁV Előre, és zsinórban érte el a pontokat a Fino. Janke ugyan két ászt nyitott, ám ez nem okozott nagyobb zavart a másik oldalon. Gyűjtögette a pontokat a látogató, és araszolgatott a találkozó megnyerése felé, igaz még egyszer lendületet vett a Loki, feljött egy pontra, 19:20. Ennél többre azonban ezen az estén már nem tellett.

A párosítás visszavágójára egy hét múlva, január 17-én, 18 órakor kerül sor a Kaposvár Arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában