Utánpótlás

2024.05.19. 18:26

Az ötödik helyért küzdhet a Budapest Honvéd-MFA

Szoros mérkőzésen 2-1-re legyőzte a portugál Sporting CP-t a Budapest Honvéd-MFA a Puskás-Suzuki-kupa vasárnapi játéknapján, így hétfőn az ötödik helyért küzdhet az együttes.

Szabó Róbert

Győzelemmel zárta a csoportkört a Budapest Honvéd-MFA

Fotó: puskasakademia.hu

Az utolsó csoportmérkőzésre változtatásokkal tűzdelt kezdőcsapattal állt ki a Sporting CP a Budapest Honvéd-MFA ellen, ami érthető is volt annak tudatában, hogy a portugálok az eredménytől függetlenül a B-csoport élén zárnak, és az első helyért küzdhetnek hétfőn.

Egyik csapat sem volt igazán kezdeményező, mondhatni tapogatóztak a felek, amikor a nyolcadik percben Rafael Melo révén előnybe került a Sporting. Az öröm nem tartott sokáig, hiszen két perccel később Szelényi Márk egyenlített, három perc múlva pedig már a fővárosi piros-feketéknél volt az előny, miután Petrók Viktor 35 méterről a kapuba ívelt egy szabadrúgást.

A fordulás után nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, egyik fél sem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. Igaz volt ez egészen a 43. percig, amikor Rafael Melo került ziccerbe, de nem tudta átpöckölni a labdát a jó ütemben kimozduló Lipóczi Benedeken. A portugálok nem akartak belenyugodni a vereségbe, több nagy lehetőség is adódott előttük, de egyiket sem tudták kihasználni, így a Budapest Honvéd 2-1-es sikerével zárult a találkozó.

A Budapest Honvéd-MFA így az ötödik helyért küzdhet a hétfői helyosztókon, míg a Sporting CP az aranyéremért fut majd ki a Pancho Aréna gyepére.

16. Puskás–Suzuki-kupa, B-csoport

Sporting CP–Budapest Honvéd-MFA 1–2 (1–2)
Vezette: Rúsz (Berényi, Rózsa)

Sporting: Gaeiras – Lee, S. Nascimento, Blopa, E. Domingos, Coxi, J. Moura, D. Costa., T. Mendes, M. Almeida, R. Melo. Csereként pályára lépett: Cabrito, R. Camacho, A. Cunha, F. Goncalves, D. Martins

Honvéd: Lipóczi – Milicz, Botos, Bencsetler, Kecskés B., Kovács B., Szabó Á., Gáspár D., Petrók, Birtalan, Szelényi. Csereként pályára lépett: Nyers, Nagy M., Polonkai K., Szlovák

Gól: Rafael Melo (8.), ill. Szelényi (10.), Petrók (13.)

A B-csoport végeredménye: 1. Sporting CP 6 pont (7–2-es gólkülönbség) 2. Juventus 6 (3–5) 3. Honvéd 3 (3–4), 4. Panathinaikosz 3 (1–3)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában