Labdarúgó NB I

2024.05.11. 09:29

Biztosíthatja nemzetközi kupaindulását a Puskás Akadémia FC

Kulcsmérkőzés vár a dobogóért vívott harcban a Puskás Akadémiára, amely az MTK Budapest otthonába látogat a labdarúgó NB I utolsó előtti, 32. fordulójában szombaton 15.30 órától.

Szabó Róbert

Jakov Puljic (kékben) magabiztosan emelte át a kapust a Kisvárda elleni mérkőzésen

Fotó: puskasakademia.hu

A Puskás Akadémia FC öt mérkőzéses veretlenségi sorozatát bár megtörte a Zalaegerszeg, a Kisvárda ellen ismét győzni tudott az együttes, így életben tartotta dobogós álmait. A három pont megszerzésével jelenleg a negyedik pozíciót foglalja el az eddig összegyűjtött 49 pontjával, néggyel lemaradva a már dobogós, harmadik helyen álló Fehérvár FC-vel szemben.

– Nagyon jó teljesítményt nyújtott az egész csapat. Úgy érzem, ha együtt tudunk játszani, harcolunk egymásért akkor bárki ellen nyerni tudunk a bajnokságban. Mindig is igazi csapatként kell dolgoznunk és harcolni. Mindenki elégedett lehet a Kisvárda elleni három ponttal – mondta lapunk kérdésére Jakov Puljic, aki egy gólt és két gólpasszt jegyzett a legutóbbi fordulóban.

A felcsútiak ebben az idényben remekelnek az MTK Budapest ellen, hiszen 2023 októberében, idegenben 5-0-ra, majd 2024 februárjában hazai pályán 6-1-re győzték le riválisukat.

– Nem gondolom, hogy könnyű dolgunk lesz az MTK ellen, ez egy teljesen másik mérkőzés lesz mint az előző kettő. A magyar bajnokságban sosem mondhatod azt, hogy egy bajnoki könnyű lesz, hiszen nagyon jó pontvadászat az NB I, nagyon jó játékosokkal – nyilatkozta már a hétvégi találkozóval kapcsolatban a horvát támadó. Hozzátette, ők mindent meg fognak tenni a három pontért, hogy ezzel közelebb kerüljenek az európai kupainduláshoz.

A Puskás Akadémia FC egy győzelemmel bebiztosíthatná a nemzetközi kupaindulását, azonban matematikailag még arra is van esélye, hogy odaérjen a második vagy a harmadik helyre. Ehhez azonban elengedhetetlen az, hogy három ponttal távozzon az Új Hidegkuti Nándor Stadionból szombat délután,
azonban ha ezt megvalósítja, akkor sem az ő kezében lesz a sorsa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában