Utánpótlás

2024.05.20. 16:03

Bombagól kellett a győzelemhez, a Panathinaikosz a hetedik

Szoros mérkőzésen aratott 1-0-s győzelmet a Panathinaikosz a Rangers ellen a Puskás-Suzuki-kupa hetedik helyéért folytatott párharcában.

Szabó Róbert

A zöld mezes Panathinaikosz örülhetett a hetedik helynek a Puskás-Suzuki-kupa záró, hétfői napján

Fotó: puskasakademia.hu

A csoportkör után a két csoport utolsó helyén zárt együttese, a Panathinaikosz és a Rangers nyitotta meg a Puskás-Suzuki-kupa hétfői játéknapját. A két együttes a hetedik helyért csapott össze.

A görögök letámadással kezdtek, fölénybe is kerültek, azonban helyzeteket nem tudtak kialakítani, akárcsak a skótok. A játékvezető aztán ivószünetet rendelt el a nagy meleg miatt, ez után pedig megtörtént az első játékrész legnagyobb eseménye. Szotiriosz Terzisznek sikerült lefordulnia a Rangers védőiről, akik aztán bár megállították, de mindezt szabálytalanul, ráadásul a tizenhatoson belül. A tizenegyeshez Aleksziosz Uzunidisz állt oda, de borzasztóan hajtotta végre az ítéletet, nem is szerzett gólt.

A második félidőben aztán a Rangers kezdett jobban, de ez nem tartott sokáig, ráadásul nagyobb helyzetet sem tudtak kialakítani. Végül a 45. percben Terzisz kapott egy labdát, majd a bal oldalról elkezdett befelé húzni és úgy döntött, márpedig ő kapura lő. Sikerrel járt, bevette a Rangers kapuját, amellyel beállította az 1-0-s végeredményt.

16. Puskás–Suzuki-kupa, a 7. helyért

Rangers FC – Panathinaikosz 0–1 (0–0)

Vezette: Kovács I. (Garai, Aradi)

Rangers: Halliwell – Kerr, Scott, Wylie, Leitch, McClure, Eadie, Gentles, Wark, Burnside, Weir. Csereként pályára lépett: Allen, Stewart, Goodbrand, McCallion

Panathinaikosz: Bonovasz – Hadzarasz, Vidra, Panosz, Trikacisz, Terzisz, Latifaj, Gazisz, Teoharisz, Uzunidisz, Cerevelakisz. Csereként pályára lépett: Markezinisz, Zeka, Bokosz.

Gól: Terzisz (45.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában