Irány Róma

2024.05.31. 10:48

Európa-bajnokságon indul a Szondi csóri gyaloglója

Eredményesen zárták az északi túrát a Honvéd Szondi György SE gyaloglói. Ráadásul Tóth Norbert jogot szerzett a felnőtt Európa-bajnokságon való indulásra.

Ferencz Balázs

A Honvéd Szondi SE csapata, balra az edző, Őze Tibor, mellette az új csúcstartó, Tóth Norbert

Forrás: Honvéd Szondi SE

Szlovákiában portyáztak a Honvéd Szondi SE gyaloglói, két versenyen is rajthoz álltak. A World Athletics, azaz a Nemzetközi Atlétikai Szövetség két Silver minősítésű versenyt adott a szlovákoknak. A szondisok kapva kaptak az alkalmon, s megmérettették magukat a nemzetközi mezőnyben.

Besztercebányán kezdtek a fehérvári gyaloglók.  A P-T-S versenyén 5000 méteres távon a 2024-ben már csakis felnőtt viadalokra koncentráló Tóth Norbert az idei legjobb szabadtéri eredményével - 20:24.16 perc - az ötödik helyen ért célba.

Szombaton Borsky Mikulas volt a Silver Tour gyalogló viadal-sorozat állomása. Itt a Honvéd Szondi valamennyi versenyzője kiemelkedően teljesített. 

A 23 esztendős Tóth Norbert 10 km-en országos csúcsot gyalogolt, 40:18 alatt teljesítette a tízezer méteres távot. A 10 km-es versenyszámban a Magyar Atlétikai Szövetség kiírásában még nem szerepel az országos csúcs elnevezés, a legjobb eredmény a használatos jelző, de a szervezet ígéretet tett arra, hogy hamarosan rekordként rögzítik az időket. A Csóron élő Tóth Norbert Helebrant Máté 2014-es, 40:23-as eredményét szárnyalta túl. 

A szondisok élversenyzőjén kívül a fiatalok is remekül szerepeltek:

Fiú 1 km 2. Tóth Péter Ákos 4:54

Leány U16 3 km 3. Csoknyai Nikolett 16:10

Fiú U18 5 km 3. Szónok Dániel 24:33

                       5. Pőcze Jákob 26.20

Fiú U20 10 km 3. Schwarcz Péter 47:35

Tóth Norbert csúcs-gyaloglásával jogot szerzett a felnőtt Európa-bajnokságon való indulásra. Vagyis lesz fehérvári versenyző a római viadalon.

- Örülünk Norbert országos csúcsának, mivel ezzel megerősítette a helyét a június elején kezdődő, Rómában rendezendő felnőtt Európa-bajnokságra a férfi 20 kilométeres versenyszámban. Kiemelkedő eredmény ez a Szondi életében is, mivel az elmúlt évtizedben az egyesületnek nem volt olyan magasan kvalifikált versenyzője, aki az aktuális világversenyen képviselte volna színeinket - fogalmazott Őze Tibor, a Honvéd Szondi György SE gyaloglóinak vezetőedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában