Kerékpársport

2024.05.07. 20:15

Ismét elrajtol a Tour de Hongrie

Május 8-án a Karcag és Hajdúszoboszló közti szakasszal elrajtol a 2024-es, azaz a 45. Tour de Hongrie. A mezőny akárcsak az elmúlt években, ezúttal is áthalad majd vármegyénken.

Szabó Róbert

A magyar válogatott a 45. Tour de Hongrie csapatbemutatóján

Fotó: Tour de Hongrie / Facebook

Már május 7-én, kedden elkezdődött a 2024-es Tour de Hongrie, méghozzá a csapatok bemutatójával.

A verseny aztán május 8-án, szerdán rajtol majd el. Ezen a napon Karcag és Hajdúszoboszló között a sprinterek harcolhatnak majd a verseny első sárga trikójáért. Másnap aztán Tokajból Kazincbarcikára vezet a versenyzők útja, amely szakasz bár dombos, de inkább a sprintereknek kedvez majd, míg pénteken jön a királyetap Kolorcity és Gyöngyös-Kékestető között.

Szombaton aztán Fejér vármegyére összpontosul a figyelem, hiszen a fővárosból Etyekre teker majd a karaván egy trükkös vonalon. A tervek szerint először 12.30-kor érkeznek meg vármegyénkbe a versenyzők, akik Etyek után Gyúrón, Tordason, Martonvásáron, Alcsútdobozon, Felcsúton és Bicskén is áthaladnak majd, hogy aztán 16.01-kor az etyeki Korda Stúdiónál befussanak. 

Az összetett sorsa végül a vasárnapi Siófok és Pécs közti szakaszon fog eldőlni, ami hegyi szakasznak számít.

A sportág krémét jelentő WorldTeamek közül ezúttal nyolc nevezett. Itt lesz az UAE Team Emirates, az INEOS Grenadiers, a Jayco AIUIa, a Lidl-Trek, a Team dsm-firmenich PostNL, a BOR - hansgrohe, a Bahrain Victorious valamint az Astana Qazaqstan Team is. Mellettük nyolc ProTeam – ez jelenti a második vonalat –, valamint három Continental Team, azaz harmadosztályú klub versenyez majd. A névsort a magyar válogatott teszi teljessé. Csapatonként 6-6 versenyző vehet részt a ProSeries kategóriájú versenyen.

A sztárok közül ezúttal itt lesz Mark Cavendish és Peter Sagan is, de érkezik Elia Viviani valamint Dylan Groenewegen is a teljesség igénye nélkül.

Magyar bringásokból sem lesz hiány, tizenketten állnak rajthoz a mezőnyben, közülük hatan a válogatottban. Indul többek közt Dina Márton és Peák Barnabás is, de itt lesz Fetter Erik is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában