Utánpótlás

2024.05.20. 16:08

Nem volt kérdés, a Genk zárt az ötödik helyen

Magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a belga Genk a Budapest Honvéd-MFA ellen a Puskás-Suzuki-kupa hétfői játéknapján az ötödik helyért vívott mérkőzésen.

Szabó Róbert

Elvitte az ötödik helyet a Genk a Puskás-Suzuki-kupán

Fotó: puskasakademia.hu

Két-két vereség után végzett egyaránt a harmadik helyen a csoportjában a Genk és a Budapest Honvéd-MFA is, így ez a két együttes küzdhetett meg a Puskás-Suzuki-kupa hétfői játéknapján az ötödik helyért.

A találkozót a Genk kezdte jobban, a kék mezes együttes gyorsan a kezébe vette a kezdeményezést, és csak Lipóczi Benedek nagy védésein múlott, hogy nem került hamar előnybe. A nyomást aztán a 25. percig bírta a Honvéd, amikor egy labdakihozatalnál Matthias Wamu Oyatambwe leszerelte a védőjét, majd egy az egyben megverte kapusát, és gólt szerzett, 1-0. Az első játékrész rendes játékidejének hosszabbításában aztán Zion Henry is eredményes volt, így kétgólos belga előnynél vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után a kispestiek nem tudtak feljavulni, csak nagynehezen jutottak el a kapuig, azonban akkor sem tudtak veszélyesek lenni. Újabb gól már nem született a hátralévő időben, így 2-0-ra diadalmaskodott a Genk, amely így az 5. helyen zárt.

16. Puskás–Suzuki-kupa, az 5. helyért

KRC Genk–Budapest Honvéd-MFA 2–0 (2–0)
Vezette: Hanyecz (Albert I., Vrbovszki)

Genk: Mounganga – Tran, Cauwel, Barry, Bouazzaoui, Da Costa, Bafdili, Touré, De Wannemacker, Wamu Oyatambwe, Henry. Csereként pályára lépett: La Barbera, Decresson, Reumers, Murenzi

Honvéd: Lipóczi – Milicz, Botos, Bencsetler, Kovács B., Szlovák, Igricz, Szabó Á., Nagy M., Szelényi. Csereként pályára lépett: Nyers, Joó, Kecskés B., Csákány

Gól: Wamu Oyatambwe (25.), Henry (30+3.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában