Rajtol a torna Európa-bajnokság

2024.05.01. 15:23

Szerre lépnek a magyar lányok

Csütörtökön talajon kezdi meg szereplését a magyar felnőtt női torna-válogatott a Riminiben zajló Európa-bajnokságon. A Dunaújvárosi KSE két tornászt delegált a nemzeti csapatba, Mayer Grétát és Makai Lillát.

Ferencz Balázs

Mayer Gréta (b2) és Makai Lilla (középen) a két dunaújvárosi lány

Forrás: matsz.hu

Kedd este rendben lezajlott a pódiumedzés az olaszországi Riminiben. A  Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára alkotta magyar csapat szerdán még egyet edzett, csütörtökön pedig talajon kezd az Eb-n.

- Talajon kezdtünk, aztán az ugrást követte a felemáskorlát és a gerenda. Úgy gondolom, mindenki igyekezett, hogy a lehető legjobban megcsinálja a gyakorlatait a pódiumedzésen.” – összegzett Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára, aki Riminiben a magyar csapat vezetője.

A magyar felnőtt csapat május 2-án a 4. csoportban talajon kezd, többek között az olaszokkal, a hollandokkal, az ukránokkal, az angolokkal szerepelnek egy fordulóban.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondta, különösebb egyéni elvárások nincsenek a lányokkal szemben.

- A hangsúly a csapaton van. Nem szerepelnek olimpiai kvótásaink, hiszen Czifra Bettina Lili (Dunaújvárosi KSE) térdsérülés, Bácskay Csenge tanulmányok miatt nem tart a kerettel, Kovács Zsófia (Dunaújvárosi KSE) pedig továbbra is felépülőben van. További cél, hogy a gyakorlataikat megcsinálják, és rontás nélkül tudjanak versenyezni – mondta Draskóczy Imre a Magyar Torna Szövetség honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában