Rendkívül eredményes évet zártak

2024.06.07. 20:37

Díjeső hullott az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága évzáróján

Elég volt csak betekintést nyerni a forgatókönyvbe, és rögtön azzal szembesülhettünk, hogy az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságának évzáró összejövetelén ezúttal sem fukarkodtak a szervezők az elismerésekkel.

Káldor András

Pavlik József a MÁV Előre FC Főnix FC vezetőedzője vette át a bajnoki serleget Bencsik István társadalmi elnöktől (b), és Schneider Bélától, az MLSZ Fejér Vármegyei igazgatójától.

Fotó: Kricskovics Antal

Már megszokhatták az Igazgatóság évadzáró rendezvényének rendszeres résztvevői, hogy megadják a módját a szezon utolsó eseményének. Most sem történt másként, hiszen a díjátadó asztal roskadásig tele volt kupákkal, érmekkel, és a tárgyi ajándékok sorában természetesen több zsáknyi labda is szerepet kapott.
- A profi kluboknak külön gratulálok az idei eredményekhez, az NB III-ból két kieső csapat pedig reméljük minél gyorsabban igyekszik vissza a harmadik vonalba, ettől függetlenül Dunaújvárost és a Fehérvár FC II. csapatát szeretettel várjuk a vármegyei első osztályban. Emelni fogják majd az osztály színvonalát. Az első osztályban nagyon kiélezett küzdelemben a legjobb csapat nyerte a bajnokságot, minden elismerésem a Főnix FC-nek, a második helyezett Sárbogárd együttese pedig nagy csatában győzte a kupadöntőben a bajnoki bronzérmes Mórt, ez a három csapat reprezentája a megyei bajnokság színvonalát, és erejét. Sikeres évet zártunk, ez a díjátadó mindig a megyei labdarúgás ünnepe, örülünk annak, hogy együtt lehetünk. Minden ember életében, aki ilyen sikert elér, emlékezni fog rá, és nem véletlen, hogy ez az ünnep róluk szól! – hangsúlyozta hozzászólásában Bencsik István a Fejér Vármegyei Labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke.

- Ilyenkor mindig el szoktam mondani, hogy Fejér vármegye hogyan teljesített az országos verseny létszámot tekintve. Valamennyi területi igazgatóságot számba véve Fejér a negyedik helyen áll, 13172 igazolt labdarúgóval. Ilyen sokan még nem léptek pályára, 962-en játszottak csak a lányok közül, Szabolcs-Szatmár vármegyében mindössze egyetlen egy játékossal többen voltak, és szorítottak le bennünket a dobogóról, valamint Budapest, ahol sokkal nagyobb merítési lehetőség van. A 108 település és a 419000 lakosra nézve ez nagyon jó mutató. A lakosság arány és a kiadott játékengedély tekintetében pedig toronymagasan vezetünk, 3,14 százaléka futballozik a lakosságnak. Ezek a számok a csapatok nélkül nem jöttek volna létre, az pedig még jobban az idei év rangját, hogy csúcsokat döntöttünk, négyezren tekintették meg a Vármegyei Kupa döntőjét, hétköznap délután. – tájékoztatott Schneider Béla az MLSZ Fejér Vármegyei igazgatója.

Az előző idényekhez hasonlóan természetesen idén is több egyéni elismerést osztottak ki. Fejér Megye Labdarúgásáért díj arany fokozatát kapta Dr. Pere József az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága Fellebbviteli Bizottsága elnöke, Ezüst fokozattal ismerték el a Fejér Megyei Hírlap újságírója, Káldor András munkáját, a bronz fokozatot pedig Matkovics László a Besnyő SE elnöke kapta. Az Év Játékvezetőjének immár ötödik alkalommal Szűcs Lászlót, az Év Asszisztensének Havasi-Németh Kristófot választották. Az Év Edzője a VSK Adony vezetőedzője Boldóczki Sándor lett, az Év Utánpótlás Edzője elismerést Höltzl Richárd a Tóvill Kápolnásnyék edzője érdemelte ki. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában