Kilenc régi, öt új

2024.06.27. 16:43

Gárdonyban már rajtra készek

Nehéz szezonon van túl a Gárdony Pázmánd NKK női kézilabdacsapata. Hajszálon múlt a bentmaradás az NB I/B-ben, de ez csak még nagyobb küzdelemre sarkallja a klubot, amely nem szeretne többet hasonló helyzetbe kerülni.

Szupkai Gábor

Berkes-Kaiser Melitta ősztől is a gárdonyiak szekerét tolja

Fotó: Kricskovics Antal

A keret végre összeállt, és Bíró Tamás alelnök szerint ezekkel a játékosokkal ez a cél elérhető.
– Nagyjából összeállt a csapat, 14 játékossal állapodtunk meg és kötöttünk szerződést. Az NB I/B-ben 16 játékost lehet nevezni, még két igazolást szeretnénk, NB I-es fiatalokból. De érzésem szerint már ezzel a csapattal is remélhetőleg helyt tudunk állni az NB I/B-ben.

Hogyan néz ki a keret, mennyien maradtak, és mennyi az új érkező?
– Kilenc régi játékosunk van, és öt új. A kapuban maradt Bőle Maya, aki tavasszal már sok lehetőséget kapott, Knauer Csenge lesz a másik, aki ősszel már játszott az NB I/B-ben, tavasszal pedig az NB II-es csapatunk alapembere volt. Kaffka Eszter sajnos abbahagyja a kézilabdát, már egész évben sérüléssel bajlódott, így a 22 éves Vereszky Nóra érkezik, ő a TFSE-ben játszott eddig.

Három kapus tehát megvan, mezőnyben hova kellett új játékost igazolni?
– Bal szélen Szűcs Noémivel hosszabbítottunk, ő hat éve itt van nálunk, maximálisan elégedettek vagyunk vele. Mellé Ajkáról hozzuk Gaál Dorinát, aki a strandkézilabda csapatunkban már tavaly is itt játszott, Major Dávid vezetőedző így jól ismeri, javarészt az ő kérésére szerződtünk vele. Balátlövőben marad Hargitai Dorottya és ide mindenképpen szeretnénk és kell is igazolni még lövőt. Beállóban Berkes-Kaiser Melitta marad nálunk és visszatér Sárvári Krisztina, ők ketten ezt a posztot kiválóan meg tudják oldani. Irányítóban maradt Vernes Dorottya, azt gondolom ő tökéletes megoldás, a váltótársa pedig Béres Eszter lesz, aki a Tempo KSE-ből teszi át hozzánk a székhelyét, de korábban játszott Szombathelyen és Csurgón is. Jobbátlövő poszton Hamuth Lili és  Bártfay  Enikő is hosszabbított velünk. Jobb szélen pedig Kukucska Viktóriára számítunk, aki akkor sem esik kétségbe, ha jobbátlövőt kell játszania, ezt már többször is bebizonyította. Mellé a szélre jön Szigetszentmiklósról a balkezes Tóth Lilla, ő kecskeméti nevelés és szintén megfordult két évet Csurgón is. 

Elégedett az igazolásokkal? 
– Azt gondolom, hogy két játékos van aki elment, és tetemesebb játékidővel rendelkezett. Beállóban Zámori Dorinát megfelelően tudja helyettesíteni Sárvári Krisztina, akinek a lelkesedését és dinamikus játékát a korábbi években már megtapasztalhattuk. Minimum egyenértékű pótlás, de talán még erősítésnek is mondanám. Irányítóban pedig  Béres Eszter tudja majd azt hozni, amit korábban Ágoston Nóra. Tóth Lilla szélen szintén azt gondolom, hogy előrelépés, és ha ő beválik, akkor Kukucska Viktória pedig be tud segíteni jobbátlövő poszton is.

És az edzői, szakmai stáb hogyan áll össze?
- Molnár József helyét Major Dávid veszi át vezetőedzőként, mindenki más marad nálunk, tehát Irina Sirina a kapusedző, a két gyúrónk Cserny Csaba és Mészöly Emil is állandó, Major Csongor az erőnléti edző. Ez a jól összeszokott stáb csak megkönnyíti majd Major Dávid munkáját. Valamint apró változás, hogy Mészöly Emil nem csak gyúróként, hanem coach-ként is üzemel majd nálunk, amit a vezetőedző már jelzett is, hogy rendszeresen igénybe akarja venni, azaz legalább havonta a csapat mentalitásával, lelkivilágával is foglalkozik majd.

Hogy alakul majd a felkészülés? 
- Orosházára megyünk majd egy három napos felkészülési tornára, illetve egy saját tornát tervezünk ide Gárdonyba. Ami majd egy összetartással lesz összekötve, hiszen erre tökéletesen használhatjuk a most frissen átadott strandkézilabda komplexumunkat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában