Diákolimpia

2024.06.04. 20:25

Hazahozták a bajnoki trófeát

A székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola csapata nyerte meg a IV. korcsoportos lány röplabda diákolimpia országos döntőjét. A csapat aranyérme mellett több egyéni elismerést is bezsebeltek Fejér vármegyei diákok az elmúlt hétvége diákolimpiai döntői során.

Szabó Róbert

A Felsővárosi Általános Iskola megnyerte az országos röplabda diákolimpiát IV. korcsoportban

Fotó: Diákolimpia

Békéscsabán mérték össze tudásukat az ország legjobb IV. korcsoportos röplabda csapatai, a diákolimpia országos döntőjében. Fejér vármegyét a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola lány csapata képviselte, akik meg sem álltak a fináléig, ahol a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolát legyőzve bezsebelték az aranyérmet a lányok.

A csapat sikere mellett Varga Grétát választották meg a legjobb szélső ütőnek, míg Somogyi Nóra a döntő legjobb játékosa lett. A fiatalok mellett felkészítőik, Horváth Virág és Duduka Ingrid is elismerésben részesült, őket választották a legjobb testnevelőknek, felkészítőknek.

A kézilabdázók országos döntőjét IV. korcsoportban Miskolcon mérték össze tudásukat, s bár dobogós helyezést nem ért el Fejér vármegyei csapat, a gólkirályt a mezőszilasi Németh László Általános Iskola adta Rózsa Zsombor személyében. A fiatal 44 gólig jutott az országos döntő során.

A labdarúgók sem tétlenkedtek, a III. korcsoportban rendeztek nekik döntőt, méghozzá Szombathelyen. Érmet itt sem szerzett Fejér megyei iskola, azonban egyéni teljesítményben többeket is díjaztak. A gólkirályi címet megosztottan nyerte el Nagy Kornél és Jáger Áron székesfehérvári tanuló, míg Nagy Kornél a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat is megkapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában