Amerikai futball a javából

2024.06.30. 11:00

Kemény meccsen maradt alul az Enthroners Milánóban

Idei legszorosabb mérkőzését játszotta az Enthroners Milánóban, de sajnos még mindig győzelem nélkül áll az ELF (Europen League of Football) 2024-es kiírásában.

Szupkai Gábor

Ráthonyi Kendére most sem lehetett panasz

Fotó: Kricskovics Antal

Túl sok jóra nem számíthatott az Enthroners Milánóban, hiszen rengeteg sérült játékos nem állt rendelkezésre. Így a védelemben 12 játékossal – szemben a Seamen 18 védőjével – vette fel a harcot a hazaiakkal a Fehérvár.

A pénzfeldobást sikerült megnyerni, és mindenki remélte, hogy ezt még sok apró győzelem követi, yardokba öntve. Az első támadás joga tehát a Koronázóké volt, Jack Mangel első passza jól is sikerült Czirók Márton kezei közé, a másodikat az elkapó elrontotta. Futásból ekkor még sajnos nem ment Ráthonyi Kendének, így maradtak a passzok. Henry Rowland is beszállt a játékba egy 13 yardos elkapással, viszont Mangel következő passzát nem Enthroners játékos kapta el, hanem Samuel Westfall a milánóiaktól. Akik Zach Bronkhorst irányító 18 yardos futásával indították a saját támadásukat, majd a milánóiak vezére megmutatta, hogy passzolni is tud, Nicolo Pulsinelli 22 yardot haladt az elkapással. Szerencsére megmutatta magát a fehérvári védelem is, Zilai János és Jebrai Regan parancsolt megálljt az olasz előre nyomulásnak, de így is egy 36 yardos Matteo Felli mezőnygóllal zárult az akció, 3-0. A Koronázók reményeit Nathaniel Robitaille 16 yardot érő elkapása kezdte ismét lángra gyújtani, azonban Ráthonyi pár yardos futása mellett két rossz Mangel passz érkezett, labda újra a Seamennél. Ahol Bronkhorst most egy 24 yardot érő futással nyitotta a driveot, de utána két rossz átadással is hozzájárult ahhoz, hogy újra az Enthroners jöhessen. És jött is, de még hogy! Ráthonyi 4 futott és Mangel 51 passzolt yardjával már nagyon szép pozícióból jöhetett az Enthroners, a fehérvári irányító 33 yardot passzolt Czirók kezei közé, ami touchdown lett volna, ha nincs szabálytalanság. Így a milánói 38-asról jöhettek a fehérváriak, Ráthonyi 14 egységet tett meg lábon, majd érkezett két rossz passz Mangeltől és egy 5 yardos szabálytalanság a Seamentől, valamint a negyed végét jelző sípszó.

Az első játékból viszont megérkezett az első touchdown is, Czirók ezúttal már „csak” 19 yardos elkapásával, és Sarok Zsombor extrájával 3-7. A folytatás rosszul indult, mert Juan Flores Calderon egyetlen elkapásával 44 yardot haladt a hazai gárda, de Malik Crenshaw labdát szerzett, így újra jöhettek a Koronázók. Sajnos viharsebesen, alig több mint két perc után viszont már ismét a hazaiak támadhattak, de ők még gyorsabban, egy perc 20 másodperc után voltak kénytelenek elpuntolni a labdát. Mangel szép passzokat osztogatott Tóth Nándor és Czirók sporttársaknak, és néhány rosszat is, majd ő maga próbált futni, aminek -11 yard lett a vége, és újabb labdabirtoklás csere. Jocques Crawford 15 yardot masírozott rögtön, majd Bronkhorst futott kettőt, és osztott ki ugyanennyi értékelhetetlen átadást gyors egymásutánban, ismét a Fehérvárnál a labda. Másfél percig. Viszont a milánóiak ezután alig egy perc alatt értek el touchdownt, Calderon 38 yardos elkapásával lezárva a rapidtámadást. A kétpontos kísérlet nem sikerült, de így is 9-7 oda. A Fehérvár következő rohama 24 yardot hozott, de ezzel is csak saját 44-eséig jutott, így érkezett el a nagyszünet.

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a harmadik játékrész, a visszahordás után félpályáról jöhetett a Seamen, és kettő perc alatt már újabb touchdownt ünnepelhetett. Crawford futotta meg az utolsó 11 yardot, előtte Bronkhorst szintén lábon gyűjtött 18-at, és az Enthroners egy szabálytalansággal ajándékozott még 15-öt a hazaiaknak, Felli jutalomrúgása is jó, 16-7. A sokkot kapott Enthroners 6 yardra volt ezután képes a labdával, így újra jöhettek a hazaiak. Ők négy percig tutujgatták a labdát 23 yardért, de az idő már ugye nekik dolgozott. És kicsit a dadogós fehérvári támadások is. Ráthonyi és Mangel rövid futásokkal, utóbbi két sikeres és ugyanennyi sikertelen passzal hozott össze közel hat perc alatt 15 yardot, igaz egy büntetés is negatívan hatott erre a statisztikára. A negyed végén tehát újra a milánóiak jöhettek, és az Enthroners célterületéről 33 yarddal futhattak neki a záró játékrésznek.

El is jutottak egészen a 8 yardosig, ám itt kockáztattak, és a Fehérvár védőjátékosa, Roedion Henrique kapta el Bronkhorst passzát, életben tartva a reményt. Ami rögtön szerte foszlani látszott, hiszen 3 yardot haladt hátrafelé az Enthroners. Bezzeg a Seman menetelt, és végül 47 yardról megeresztett Felli mezőnygóllal növelte előnyét, 19-7. Ezen a napon a nagy játékok valahogy mindig rosszul sültek el, és ez igaz Tóth Levente futására is, amely 44 yardot ért volna, ha De Falcis nem erőszakolja ki a kezei közül a labdát, és nem vetődik rá Maffi, és így újra a hazaiaknál volt a támadás lehetősége. Akik ügyesen égették a perceket futójátékokkal, és csak 2:25-el a vége előtt kapta vissza a labdát az Enthroners. Persze másfél perc sem kellett a touchdownhoz, Mangel passzológép üzemmódba váltott és Czirók Márton, Tóth Levente és Tóth Nándor elkapásaival jutottak be a célterületre, Sarok extrapontja is hozzáadódott, 14-19. Csakhogy a hátralévő 59 másodpercet már kitérdelte a Seamen, így a sérülésektől tizedelt Enthroners tisztességesen és keményen küzdve, de mégis alulmaradt. 

Legközelebb július 7-én vasárnap 13 órakor lép pályára az Enthroners a Berlin Thunder ellen, a székesfehérvári First Fielden.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában