Csapat- és játékoscserék

2024.06.18. 08:10

Közel tucatnyi új játékos már Vorarlbergben

A Pioneers eddig öt kanadai, három amerikai, két osztrák és egy svéd játékost igazolt.

Szupkai Gábor

Lucas Sowder még Minnesotában

Fotó: msumavericks.com

A Pioneers Vorarlberg újabb tengerentúli légiósa, Lucas Sowder az elmúlt négy szezonban a Minnesota NCAA-s csapatában szerepelt. Az amerikai négy szezon alatt 102 meccsen 65 pontot szorgoskodott össze. Az osztrák válogatott Ramon Schnetzer a svájci másodosztályból, a Thurgau csapatától tért vissza a klubhoz, ezzel ő a teljesen átalakuló Pioneers 11. nyári igazolása. Jelenleg öt kanadai, három amerikai, két osztrák és egy svéd új játékos van a Vorarlberg keretében.

A Red Bull Salzburg az elmúlt héten elvesztette a 23 éves centerét Tim Harnischt, akit egy 36 éves, rutinos támadó, Andrew Rowe pótol. Harnisch a Grazer 99ers-hez szerződött, helyére a svájci és német bajnokságot is megjárt, sokat tapasztalt játékos a DEL-es Ingolstadttól érkezett, ahol az előző idényben 14 gólt szerzett, korábban Svájcban, a Rapperswilnél játszott.

A Bolzano hosszabbított a playoffban megsérült védőjével, Enrico Miglioranzival, aki már az ötödik szezonját kezdi meg a csapatnál. Ahogyan Gianluca Vallini is új szerződést kapott, a 30 éves kapus az előző szezonban három kapott gól nélküli mérkőzéssel és 11-1-0-s rekorddal zárt. 

Marcel Witting Klagenfurtból költözik Linzbe, legutóbb 48 meccsen 9 pontja volt. 

Csak egy szezont töltött a Vienna Capitalsnél a korábbi AHL-es Evan Weigner, a legutóbbi idényben 46 meccsen 33 pontot termelő csatár Svédországban, az IK Oskarshamnnál folytatja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában