A bajnokságban legutóbb negyedik helyen zárt Fehérvár FC keményen edz

2024.06.26. 17:07

Munkásak ugyan, de vidámak az életképek a Vidi háza táján

Szombaton vívja első felkészülési mérkőzését a 2024-2025-ös idényre hangoló Fehérvár FC labdarúgócsapata. Az alakulat tréningjei jó hangulatban telnek, a szakai stáb és a csapat hamar megtalálta a közös hangot.

Ferencz Balázs

Pörgős gyakorlatokat végeztek Schön Szabolcsék

Fotó: Fehér Gábor

„Mit nézel annyira, hadd lássam!” – kocogtatta meg széles mosollyal az arcán a Fehérvár Médiacentrum operatőrének vállát a pályára igyekvő Polonkai Attila. A Vidi új szakmai stábjában helyet kapó, a fehérváriakkal 2011-ben játékosként bajnoki címet nyert Polonkai régi ismerősként köszöntötte Zsiday Ádámot, aki már 13, sőt 25 évvel ezelőtt is tudósított a piros-kékek mérkőzéseiről, vagy épp mindennapjairól. Polonkai Attila számára a Sóstói Stadion és az tréningekre kilátogató törzsszurkolók sem idegenek. A Pető Tamás vezetőedző mellett másodedzőként dolgozó egykori középpályás elárulta, hogy úgy érzi, hamar megtalálták a közös hangot a játékosokkal, s ugyan alig egy hete dolgoznak együtt, de elégedett a srácok edzésmunkájával. 

Polonkai Attila (jobbra), Pető Tamás (középen) és Gunther Zsolt a jövőt is latolgatják
Fotó: Fehér Gábor

A hírek szerint a Vidi labdarúgói is elismerően beszélnek a közös munkáról, az edzések kemények és hosszúak, ami jó alapot teremthet a közelgő szezonra. 

Kisebb csoportokban bandukoltak a játékosok a frissen locsolt hátsó füvesre, tekintetükön érezni lehetett, hogy nagy kedvvel vetik bele magukat a melóba. Az erőnléti edző pörgős feladatokkal mozgatta a csapat tagjait, de Nikola Szerafimovnak így is maradt ideje, hogy félrepillantva megdicsérje a klub videósának, Gulyás Bencének rövidre nyírt nyári frizuráját.
Amíg Pető Tamás, valamint segítői, Polonkai Attila és Gunther Zsolt a mezőnyjátékosokkal végeztettek különféle gyakorlatokat, addig Hegedüs Ferenc a kapusokat ugráltatta. A kiváló szezont zárt Tóth Balázs, valamint Veszelinov Dániel és a Vidivel szerződést hosszabbító Dala Martin sem lazsáltak. A 20 esztendős Dala az előző idényt az NB II-es Nyíregyháza Spartacus alakulatában töltötte kölcsönben, bajnoki címet, feljutást ünnepelhetett Tímár Krisztián együttesével. 17 mérkőzést védett végig a másodosztályban.  Miután a Vidi szerződést hosszabbított saját nevelésű kapusával, minden bizonnyal marad az NB I-es keretben.
Mint ahogy a kölcsönből visszatérő koszovói támadó, Lirim Kastrati is. Az elmúlt félszezonban a Lokomotiva Zagreb együttesében kilenc mérkőzésen jutott szóhoz a horvát élvonalban, s egy kupameccsen is pályán volt. Gól, gólpassz nem fűződött a nevéhez, talán a Vidivel újra eredményes lesz.

Dala Martin az NB I-es keret kapusa lesz a 2024-2025-ös szezonban
Fotó: Fehér Gábor

A fehérváriak a hét végén egy hírverő mérkőzéssel színesítik az edzésekkel teli napokat. Szombaton 17 órakor a fennállása 100. évfordulóját ünneplő Bábolna SC vendége lesz a Vidi. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában