Sérülések után végre újra a régi

2024.06.26. 17:38

Szita Donát újra a jégen bizonyíthat

Kedden két kapust jelentett be a FEHA19 jégkorongcsapata, szerdán pedig az első mezőnyjátékost is a 2024/25-ös keretből. Nem is akárkit.

Szupkai Gábor

Újra tud mosolyogni

Fotó: Soós Attila / FEHA19

Szita Donát neve jól cseng Székesfehérváron, bár nehéz idényeket tudhat maga mögött a ponterős, tapasztalt támadó. 
Az előző szezonban sérülések miatt mindössze három mérkőzésen léphetett jégre, azokon sem tökéletes állapotban. Ennek ellenére is szerzett két gólt, így óriási erősítés lesz  a FEHA19 fiatal csapatának az egykoron az EBEL-ben, valamint Franciaországban, Dániában és Lengyelországban is profiskodó csatár. 
– Az elmúlt pár évem nem volt túl egyszerű semmilyen szempontból. Amikor tavaly nem tudtam folytatni a játékot, és a harmadik meccsem közben lejöttem a pályáról, akkor azt gondoltam, hogy innen nem lesz már tovább. 
Szerencsére nem így alakult. Amikor eldöntötte,  hogy nem tudja folytatni,  mert a teste nem képes rá, akkor megváltozott minden.
– Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de olyan volt, mintha egy terhet levettek volna a vállamról, és azóta sokkal jobban érzem magam egyébként mentálisan is. Már azóta túl vagyok a műtéten, és eldöntöttem, hogy folytatni fogom. 
Szita Donát tapasztalataiból, meglátásaiból sokat tanulhatnak majd a fiatalok is. 
– Nem leszek az a srác, aki azt érezteti, hogy ő itt mindenki fölött áll és mindenkinél okosabb. Szeretnék abból valamit visszaadni, amit eddigi pályafutásom során az Akadémiától kaptam.
A célokkal pedig teljesen tisztában van. 
– Arról szól ez a projekt, hogy ezek a srácok, akik itt lehetőséget kapnak, továbbléphessenek egyszer a pályafutásukban, akár a Hydro Fehérvár ICEHL-csapatába, akár máshova külföldre vagy éppen itthon. Hogy azok a srácok, akikben megvan a potenciál, ők szintet tudjanak lépni, és meg tudják mutatni azt, hogy képesek kimagasló vagy jó játékosok lenni egy felnőtt bajnokságban – nyilatkozta Szita Donát.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában