Ez jó mulatság...

2024.06.28. 20:05

Zsinórban harmadszor vb-döntőben a lányok

Hollandia várt az eddig veretlen magyar női kézilabda junior-válogatottra a világbajnokság elődöntőjében.

Szupkai Gábor

Volt minek örülni

Fotó: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

A hosszabbításba torkolló negyeddöntő Izland ellen kevesebb mint 24 órája ért véget, a magyar lányoknak pedig máris a szintén veretlen hollandok ellen kellett bizonyítaniuk. 
Ez a fáradtság pedig tetten érhető volt a játékunkon, kicsit tompák voltak a lányok. A félidő közepéig így is sikerült tartani a lépést a hollandokkal, de az átlövésekkel szemben határozatlanul védekeztünk, így szinte kényük kedvük szerint tüzelhettek. Annak ellenére, hogy mindössze négy holland játékos talált a kapuba az első félidőben, még így is három gólos előnyt harcoltak ki a szünetre a németalföldiek, 15-12. 
A fordulás után hét percig mindössze csak egyszer találtak a be a hollandok, tehát a védekezés kezdett összeállni, de még mindig csak üldöztük az ellenfelet, nem sikerült egyenlíteni sem. Ez végül tíz perccel a vége előtt, 21-21-nél nagy nehezen összejött, köszönhetően annak, hogy a kapuban Zaj Klára is sorra fogdosta a lövéseket. Ezt a jó szokását a folytatásban is megtartotta, sikerült elhúznunk három góllal, a percek pedig szépen lassan pörögtek. A különbség pedig csak tovább nőtt, a végén még az is belefért, hogy az utolsó két gólt a hollandok szerezzék, így is simán nyertek a lányok 28-24-re.
Faragó Lea hat, Kovács Anikót öt góllal, Zaj Klára pedig tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. Az Alba Fehérvár KC beállósa, Kövér Luca két gólt rámolt be.
A magyarok ellenfele Franciaország vagy Dánia lesz a vasárnapi döntőben.
A mieink egymás után harmadszor játszanak döntőt az U20-as vb-n: 2018-ban aranyérmesek lettek – a 2020-as torna a koronavírus-járvány miatt elmaradt –, 2022-ben ezüstérmesek lettek. 
U20-as női kézilabda-vb, Szkopje, elődöntő
Magyarország – Hollandia 28-24 (12-15)
Szkopje, játékvezetők: Braseth, Sundet (norvégok).
HOLLANDIA: Schanssema, van der Vorst (kapusok), Alderden, Bakker 8, Holtman, Horvers, Hölsher, Loy 2, Luchies 2, Maarschalkerweerd, Muilenburg, Scholten, van der Helm 4, van Dyepen, van Maurik 4, van Vliet 4 (2). Edző: Ricardo Clarijs.
MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 2, Csíkos 2, Faragó 6, Farkas 1, Gém, Horváth, Kovács 5, Kövér 2, Panyi, Szabó A. 3, Szabó L. 2, Török, Varga 2 (2), Vártok 3. Edző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában