Siker Szegeden, fontos érmek az országos bajnokságon

1 órája

Evezés: magyar bajnok lett a VVSI serdülő csapata!

Az elmúlt napokban – egészen pontosan július 18-tól 21-ig – rendezte meg a Magyar Evezős Szövetség a felnőtt, utánpótlás, masters, para-evezős és amatőr országos bajnokságot. Néhány napon át ismét Szeged lett a magyar evezés fővárosa, ezúttal a hazai mezőny mérette meg magát a Maty-éren.

Tihanyi Tamás

Fotó: feol.hu

A versenysorozat legnagyobb sikere kétségtelenül a Velencei-tavi Vízi Sportiskola serdülőinek győzelme volt. A Pikó Gábor, Egervári Mátyás, Sántha Bence, Balogh Barnabás, Vukov Levente, Szediák András, Takács Dominik, Matucza Máté és Szántó Regina összeállítású egység érte el a legértékesebb Fejér vármegyei eredményt, hiszen ők a férfi, serdülő 8-as, kormányossal kategóriában rajtoltak el a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központhoz tartozó vízterületen.

A Vukov Levente, Szediák András (férfi, serdülő, kormányos nélküli kettes), Bilski Anna (női, szabadidős egypárevezős), Vukov Levente, Szediák András, Takács Dominik, Matucza Máté, Szántó Regina (férfi, serdülő négyes kormányossal) egység második helyen végzett. Harmadik lett Sasvári Balázs, Szediák Farkas (férfi, tanuló kétpárevezős), Takács Viktória (női, tanuló egypárevezős), Csidei Levente (férfi, tanuló egypárevezős), Sasvári Zsombor (férfi, tanuló egypárevezős), Hartmann Buda, Sasvári Zsombor (férfi, tanuló kétpárevezős), Király Márton (férfi, tanuló egypárevezős), Vukov Zétény, Maksai Rusz Tamás, Sasvári Balázs, Szediák Farkas, Szántó Regina (férfi, tanuló négypárevezős kormányossal).

Fotó: feol.hu

A Velencei-tavi és Balatoni Evezős és Vitorlás Sport Egyesület színeiben a szegedi megmérettetésen ezüstérmet érdemelt ki teljesítményével Nagy-Kapócs Anikó (női, masters egypárevezős), Nagy Zsófia (női, ifjúsági egypárevezős), Rozmus Mira, Nagy Zsófia (női, ifjúsági kétpárevezős), Szabóné Szász Kornélia, Vécsei Zsolt Ervin (vegyes, masters kétpárevezős), Jakócs György (férfi, masters egypárevezős). Harmadik helyen végzett Rozmus Zsuzsanna, Szabóné Szász Kornélia, Zsidó László Zsolt, Vécsei Zsolt Ervin (vegyes, masters négypárevezős), Zsidó László Zsolt, Vécsei Zsolt Ervin (férfi, masters kétpárevezős), Rozmus Zsuzsanna, Bodoki Erika, Szabóné Szász Kornélia, Nagy-Kapócs Anikó (női, masters négypárevezős).  

– A szegedi VVSI-alaptábort a szülők építették fel annak érdekében, hogy napközben, a futamok között a gyerekek árnyékban tudjanak pihenni, hidratálni. A mindennapi reggelit és vacsorát is a szülők készítették el a gyermekeknek, pavilonokkal és padokkal a pákozdi önkormányzat is támogatta a sikeres szereplést – mondta a szülők egyike, Pikó Zoltán a Feol-nak, aki hozzátette: a Velencei-tavi Vízi Sportiskola folyamatosan várja azokat az érdeklődő gyerekeket, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy kipróbálják az evezést, és talán a jövő bajnokai lehetnek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában