Országos bajnokság

2024.07.02. 11:10

Fehérvári triatlonos érmek

Jól szerepeltek a koronázóváros triatlonosai a Zalaegerszegen rendezett Zalatriatlon Sprint Elit Országos Bajnokságon. A férfiaknál és a hölgyeknél is dobogóra állhattak a fehérváriak.

Ferencz Balázs

A trionos érmesek, Lédeczi Lotti és Dévay Zsombor között edzőjük, Dévay László

Forrás: Trion Triatlon SE

A sprint országos bajnokságot eredetileg Baján rendezték volna, azonban a magas vízállás és gyengébb vízminőség miatt más helyszínt kellett keresni a viadalnak. A rendkívüli forróság komoly kihívás elé állította a versenyzőket, akik az elit felnőtt kategória mellett az utánpótlás korosztályaiban is viaskodtak.

Az olimpiai kvótáért az utolsó pillanatig küzdő, s a párizsi szereplésről csak hajszállal lemaradó Dévay Márk nem volt ott az indulók között, azonban testvére, Dévay Zsombor remekül versenyzett. Lehmann Csongor mögött a felnőtt elit férfi kategóriában ezüstérmet szerzett, míg az abszolút összevetésben bronzéremmel gazdagodott a Trion Triatlon SE 24 éves sportolója. 

A trionosok közül Lédeczi Lotti a juniorok között lett harmadik. Németh Netti ugyanebben a korosztályban kilencedik, Kóbor Anna a 13. pozícióban zárta az országos bajnokságot.

Amelyet az U23-as hölgyeknél a Honvéd Szondi SE kiválósága, Peszleg Dominika nyert meg. A 22 esztendős hölgy azonban nem csak a fiatalok között, de az abszolút elit női országos bajnokság rangsorában is az első helyen végzett.

A szondis Peszleg Dominika a teljes mezőnyt maga mögé utasította
Forrás: facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában