A tavalyi év nem sikerült jól

2 órája

A bajnokságban javítana a Fehérvár FC

Az Omonia FC elleni Konferencia Liga-selejtező búcsú után a hétvégén már a Zalaegerszegi TE ellen lép pályára a Fehérvár FC a labdarúgó NB I 4. fordulójában.

Szabó Róbert

Bedi Bence számára különleges lesz a hétvégi, Zalaegerzeg elleni mérkőzés

Fotó: Kricskovics Antal

– A ZTE FC mindig nehéz ellenfél, képesek bármelyik csapat dolgát megnehezíteni. Az előző szezonban új edző vette át a csapat irányítását, azóta pedig sokat javult a Zalaegerszeg játéka. Kemény, küzdelmes és jó értelemben véve agresszív meccsre számítok. Biztos, hogy jól megszervezi vasárnapi ellenfelünk a védelmét, úgyhogy az egyik nehéz feladatunk az lesz, hogy megtaláljuk majd a rést a védelmükön. Azonban nem lesz elég csupán helyzeteket kialakítanunk, azokat értékesítenünk is kell, hiszen láthattuk, hogy a legutóbbi három tétmeccsünkön is sok lehetőséget tudtunk ugyan kialakítani, de a ziccerek önmagukban semmit nem érnek – nyilatkozta a fehervarfc.hu-nak Nikola Szerafimov. A védő hozzátette, a kihagyott lehetőségek rendre megbosszulják magukat, így ezért is fontos, hogy éljenek azokkal.

Az észak-macedón védő arról is beszélt, a nemzetközi kupaszereplés a vártnál hamarabb befejeződött a csapat életében, hiszen biztos abban, hogy a klubnál mindenki, legyen az játékos, edző vagy épp vezető, valamint a szurkolók is azt szerették volna, hogy ott legyenek a rájátszásban. Ennek érdekében sokat dolgoztak, de nem sikerült teljesíteniük a célt.

– Mindenképp gratulálnunk kell ciprusi ellenfelünknek a továbbjutáshoz, amely a két mérkőzés alapján megérdemelt volt. Mi a párharc során nem tudtuk a valós arcunkat megmutatni, főleg a visszavágó első félidejében játszottunk magunkhoz képest gyengébben. Nyilván kielemeztük a hibákat, a fókusz azonban most már a vasárnapi mérkőzésen van, hazai környezetben mindenképp nyerni szeretnénk a ZTE ellen és biztos vagyok abban, hogy lelkes szurkolóinkkal közösen képesek lehetünk a jó eredmény elérésére – zárta gondolatait Szerafimov.

A csapat honlapjának Bedi Bence is nyilatkozott, aki az idei nyáron pont a hétvégi ellenféltől, a Zalaegerszegtől igazolt Székesfehérvárra.

– A második körben az Omonia ellen kettős vereséggel búcsúztunk a kupától. Nyilván vannak negatív érzések, főleg a második mérkőzés első félidejében nem sikerült azt a játékot játszanunk amit elterveztünk a mérkőzés elején. A második játékrészben márfel tudtunk pörögni, tudtunk nyomást helyezni az ellenfelünkre, voltak helyzeteink is. Úgy gondolom így kellett volna az első félidőben is kimennünk a pályára és akkor alakulhatott volna kicsit kedvezőbben is a mérkőzés. Nyilván sajnálom, hogy nem tudtunk eljutni a playoffig – mondta már Bedi Bence a szerdai találkozóval kapcsolatban. A futballista azt mondta, most már az a fontos, hogy a hétvégi mérkőzésre koncentráljanak és három pontot szerezzenek a bajnokságban.

A labdarúgó elmondta, fizikálisan, fejben és mentálisan is fel kell frissülniük a ZTE elleni meccs előtt, sok idejük nincs, de próbálják kihozni a maximumot és minden szempontból felkészülnek az ellenfelükre.

– Biztos hogy különleges mérkőzés lesz számomra, hiszen nagyon sok évet töltöttem Zalaegerszegen, rengeteg ismerős arc lesz a pályán, a pályán kívül, a lelátón egyaránt. Ez lesz az első alkalom, hogy ellenfélként fogok pályára lépni a Zalaegerszeg ellen, várom már az összecsapást – folytatta a hétvégi meccsel kapcsolatos gondolatait Bedi. Hozzátette, folyamatosan követi egykori csapata meccseit, látta a Paks elleni meccsüket is, ahol nagyon jól játszottak és előrefele játékban gyorsak voltak, veszélyesek voltak a kapura is, erre mindenképp figyelniük kell stabil védekezést kell szervezniük. Kiemelte, bízik benne, hogy a hétvégi meccsre sikerül minden tekintetben felkészülniük és sikerrel veszik az akadályt.

A Zalaegerszeg és a Fehérvár FC augusztus 18-án, vasárnap 15.30 órától 94-ik alkalommal találkozik egymással az élvonalban. Az eddig 93 alkalomból 41-szer diadalmaskodott a székesfehérvári együttes, 27 döntetlen mellett pedig 25 zalaegerszegi siker született, a gólkülönbség pedig 155-108 a Vidi javára.

A csapat jelenlegi vezetőedzője, Márton Gábor korábban a Vidi kispadján is megfordult. A 2024-2025-ös idényben eddig 3 mérkőzésen 1 győzelem és 2 vereség a mérlege a zalaiakkal a trénernek. A nyitó fordulóban nagyon peches meccsen vesztettek 1-0-ra hazai környezetben az MTK ellen, majd felcsúton a Puskás Akadémiától kaptak ki 2-1-re, hogy aztán a legutóbbi fordulóban otthon 3-1-re legyőzzék a Paksot.

A Fehérvár FC és a Zalaegerszegi TE az elmúlt évben három rendkívül izgalmas mérkőzést játszott egymással. Először 2023 szeptemberében a zalaiak 2-1-es állásról fordítottak, majd a Vidi a rendes játékidő hosszabbításának kilencedik percében Szabó Levente góljával egyenlítettek és mentettek pontot a 3-3-as eredménnyel. Ezután a februárban a zalaiak örülhettek, otthon tartották a három pontot egy 3-1-es sikerrel, míg áprilisban hiába vezetett a Fehérvár, Márton Gáborék ismét elvittek egy pontot a Sóstói Stadionból egy hajrában szerzett találattal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában