Fogathajtás

2 órája

Folytatják a negyed évszázados hagyományt

Immár 25. alkalommal rendezik meg a Kálozi Kettesfogat akadályhajtó versenyt, amely harmadik alkalommal már Csernánszkí László Emlékverseny.

Szabó Róbert

Pálinkás István, a Kálozi Lovas Egyesület hajtója

Fotó: a szervezők

A végéhez közeledik a Fejér Vármegyei Kettesfogathajtó Bajnokság. A hajtók eddig Soponyán, Seregélyesen, Kislángon, Cecén, Mezőszilason, Nagylókon és Sárszentágotán mérték össze tudásukat, augusztus 18-án, vasárnap pedig Kálozon folytatják a sorozatot, amely a bajnokság utolsó előtti fordulója lesz.

– Kálozon nagy hagyománya van a lovassportoknak, immár 25. alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt. Harmincan neveztek a versenyre, amelyre mindenkit szeretettel várunk – nyilatkozta lapunknak Pálinkás István, a verseny  főszervezője és a Kálozi Lovas Egyesület elnöke.

A program délelőtt 10 órától kezdődnek a kálozi Sportcentrumban a Bem utcában az akadályhajtás I. fordulójával, majd 12.30-tól már a II. forduló következik. Végül a napot a vadászhajtás és az eredményhirdetés zárja majd. Ezúttal egyes- és kettesfogatban mérik össze tudásukat a legjobb hajtók. 

A szervezők elmondták, a kilátogatók mindent megtalálhatnak majd ami szemnek és szájnak ingere.

A Fejér Vármegyei Kettesfogathajtó bajnokságban jelenleg Semjén Attila, a Mezőszilasi LSE hajtója vezet, mögötte édesapja, id. Semjén Attila áll, míg a dobogó harmadik fokán Dvéri Diána áll, a Seregélyesi Patkó SE versenyzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában