Nagy Zsófia ismét a világbajnokságon

1 órája

Kanadában bizonyíthat a velencei evezős

Nagy Zsófia a Velencei-tavi és Balaton Evezős és Vitorlás SE versenyzője szerdán áll rajthoz kétpárevezősben az Ifjúsági Világbajnokságon.

Németh Krisztián

Nagy Zsófia (jobbra) és mosonmagyaróvári csapattársa Demkó Janka

Forrás: Magyar Evezős Szövetség/Szlovák Bence

Fotó: Bence Szlovak

 

A két olimpián szereplő (Szöul, Barcelona) evezős Nagy-Kapócs Anikó lánya továbbra is oszlopos tagja az evezős ifjúsági válogatottnak. Nagy Zsófia nem mellesleg a Magyar Evezős Szövetség tehetség gondozó programjában, az Ezüstnégyes Tehetség programban is helyet kapott. A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium leendő végzősének nyári vakációját jellemzően az edzőtáborok töltötték ki.

 

Zsófi számára néhány évvel ezelőtt az egypárevezősben elért Olimpiai Reménységek Versenye-győzelem hozta el az áttörést. A legfiatalabb Velencei-tavi evezős klub gyakorlatilag ráépülve jött létre néhány évvel ezelőtt  - árulta el egy korábbi interjúban Illés László vezetőedző, Zsófi trénere.

 

Középen Illés László, aki nem csak Zsófi, hanem a válogatott kétpárevezős csapat edzője is
Forrás:  Magyar Evezős Szövetség/Szlovák Bence

A tavalyi ifi Eb-n Zsófi kétpárban negyedik lett a szolnoki Kovács Eszterrel, az idei korosztályos kontinensviadalon, immáron mosonmagyaróvári társával Demkó Jankával szintén a negyedik helyen zárt. A tavaly és tavalyelőtti vb-n nyolcasban, majd kétpárban nem sikerült döntőbe jutnia a velencei lánynak. Reméljük az ifi küldöttség legtapasztaltabbjaként sikerül ezúttal sikerül elérnie az áttörést a Niagara-vízesés szomszédságában található St. Catharines-ben.

Forrás: Magyar Evezős Szövetség/Czucz Bálint

A Demkó Janka, Nagy Zsófia összetételű kétpárevezős egység augusztus 21-én, szerdán magyar idő szerint a kora esti órákban kezdi meg szereplését Kanadában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában